"


Βάγια Ματαφτσή : Στην αγαπημένη της πόλη , την Καστοριά, η ανερχόμενη ηθοποιός

Η ανερχόμενη ηθοποιός η Καστοριανής καταγωγής Βάγια Ματαφτσή

εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στην Καστοριά. Επωφελούμενη τον ελεύθερο χρόνο που έχει αυτό το διάστημα, δεν έχασε την ευκαιρία – όπως κάνει άλλωστε κάθε φορά – να επισκεφτεί την αγαπημένη της πόλη την Καστοριά, έτσι ώστε να δει από κοντά, γονείς, συγγενείς και φίλους.

Η Βάγια Ματαφτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, όπου και έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Ακολούθησαν οι σπουδές στο ΑΠΘ όπου και αποφοίτησε από την Σχολή Ποιμαντικής Κοινωνικής Θεολογίας με σπουδές στην υποκριτική. Το ταλέντο και η αγάπη για το θέατρο ήταν πολύ μεγάλο κι έτσι σύντομα ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορους οργανισμούς, όπως Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Εθνικό Θέατρο αλλά και ελεύθερο θέατρο.

Στην μέχρι τώρα πορεία της συνεργάστηκε με αρκετούς σκηνοθέτες όπως Κάρμεν ΡουγγέρηΣωτήρης ΧατζάκηςΓρηγόρης Καραντινάκης, Σοφία Σπυράτου  κ.α. Επίσης  είχε συνεργασίες με ηθοποιούς, όπως  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κίτσου, Ελένη Αναστασίου, Νίκος Ψαράς, Κρατερός Κατσούλης, Άκης Σακελλαρίου κ.α.



Τα τελευταία 7 χρόνια, από το 2015 κατέβηκε στην Αθήνα όπου και διαμένει πλέον μόνιμα. Μία παράσταση "ΤΡΩΑΔΕΣ" του Ευριπίδη του Εθνικού Θεάτρου, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ήταν το διαβατήριο για να ανοίξουν οι δρόμοι  προς την πρωτεύουσα, όπου και δραστηροποιείται επαγγελματικά.

Η Τελευταία παράσταση ήταν περίπου πριν 3 μήνες «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο», η οποία μάλιστα απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν ορισμένες προγραμματισμένες παραστάσεις στις οποίες και θα συμμετέχει, ωστόσο, όμως το όνειρό της είναι να δώσει κάποια παράσταση στην γενέτειρά της την Καστοριά.

Προς το παρών η Βάγια ξεκουράζεται στην αγαπημένη της πατρίδα την Καστοριά, έτσι ώστε να γεμίσει τις «μπαταρίες» της για την σεζόν που έρχεται.

Το sentranews.gr εύχεται στην Βάγια να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και πάθος το επάγγελμά της στο οποίο δείχνει να καθιερώνεται και ελπίζουμε κάποια στιγμή να την δούμε σε θεατρική παράσταση στην Καστοριά. 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ