"


Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων του Δήμου Καστοριάς

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό,

Χρήστο Τριαντόπουλο, για την αποκατάσταση των ζημιών

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε η Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων με χθεσινή Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς, μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη με τον Δήμαρχο, Γιάννη Κορεντσίδη.

Με απόφαση  του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και αιτήματος του Δημάρχου Καστοριάς,

κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας 

οι Κοινότητες Κορησού, Μελισσοτόπου-Σταυροποτάμου, Λιθιάς και Βασιλειάδας της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Καστοριάς,  της Π.Ε. Καστοριάς, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών που  προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες),  τα οποία εκδηλώθηκαν από τις 22-08-22 στις παραπάνω περιοχές.

Σύμφωνα με την απόφαση η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 22 Φεβρουαρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η Απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Με την κήρυξη των τεσσάρων οικισμών της Δ.Ε.  αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να υπάρξουν πλήρεις αποκαταστάσεις των πληττόμενων περιοχών.

Αναλυτικά, η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τους Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Σταυριανουδάκη και Δημήτρη Σκάλκου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καστοριάς.

«Τα αντανακλαστικά του Δήμου Καστοριάς λειτούργησαν πολύ γρήγορα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης όλων των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία. Τις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου θα συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες», σημείωσε αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Κορεντσίδης.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ