"


«Ακούραστος» ο Δήμος Άργους Ορεστικού και στα έργα αγροτικής οδοποιίας που φτάνουν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ

Την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά έλαβαν οι 2 από τις 5 προτάσεις του

Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.620.000 € εξασφάλισε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, καταθέτοντας πέντε προτάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα οι δύο από τις προτάσεις αυτές συγκέντρωσαν την υψηλότερη πανελλαδικά βαθμολογία στην αξιολόγηση των φακέλων, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα και την αρτιότητα των υπαλλήλων και των συνεργατών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους Ορεστικού, τους οποίους και συνεχάρη ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Αναλυτικά οι προτάσεις που εγκρίθηκαν και έλαβαν χρηματοδότηση αφορούν αγροκτήματα:

της Κοινότητας Άργους Ορεστικού - 445.000 € (υψηλότερη βαθμολογία), 

της Κοινότητας Ασπροκκλησιάς - 500.000 € (υψηλότερη βαθμολογία),

της Κοινότητας Μελανθίου - 745.000 €, 

της Κοινότητας Κωσταραζίου - 500.000 € και

της Κοινότητας Αμμουδάρας - 430.000 €.

Τα έργα περιλαμβάνουν εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου αγροτικών οδών, συνολικού μήκους 18,5 χιλιομέτρων, με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής προσβασιμότητας σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί έργα βελτίωσης της βατότητας αγροτικών δρόμων ύψους 1.108.000 €. Συνολικά λοιπόν ο Δήμος Άργους Ορεστικού εκτελεί έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 3.728.000 €, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ουσιαστική στήριξή του στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη πρόσκληση του Υπουργείου, μόνο τα παραπάνω αγροκτήματα πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης. Είναι δεδομένο πως ο Δήμος Άργους Ορεστικού προσβλέπει στην προκήρυξη μελλοντικών αντίστοιχων προγραμμάτων που θα μπορέσουν να καλύψουν το μέγιστο της αγροτικής οδοποιίας όλων των τοπικών διαμερισμάτων.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ