"


Γιορτές της Γης στην βλάστη : Σήμερα οι «Κούπες»

Με αστείρευτο κέφι και γλέντι ξεκίνησαν χθες στην Βλάστη οι γιορτές της γης

με το pre fest γλέντι υποδοχής γύρω από τον Πλάτανο στην πλατεία, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και γλέντι μέχρι τις πρωϊνές ώρες με την Banda Entopica να απογιώνουν το κέφι στα ύψη 

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου την σκυτάλη παίρνουν οι Κούπες - The Band από τν Καστοριά για πρώτη φορά στις Γιορτές της Γης!

Οι Κούπες είναι ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με καταγωγή από την πόλη της Καστοριάς. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2017 μέσω μιας σύμπραξης ιδεών και καινοτομιών 5 μουσικών με πλούσιο μουσικό βιογραφικό. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας μπάντας που συνδυάζει σύγχρονα ακούσματα αλλά και με παραδοσιακές πινελιές και πειραματισμούς. Όλα αυτά, κάτω από ένα ροκ πρίσμα που δίνει μια μοναδικότητα στον ήχο.

Στα φωνητικά βρίσκουμε την Φρειδερίκη Ήργη, με πολλά Jazz και Blues ακούσματα, οδηγεί την μπάντα εξαιρετικά, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Στην κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά βρίσκουμε τους Μπάμπη Στεφανίδη και Αχιλλέα Παρζίγκα, με πολλά μουσικά χιλιόμετρα στις πλάτες τους με καταξιωμένα μουσικά σχήματα όπως οι Μειδίαμα, οι Scars of Tears, οι Snow Crow, οι Kiss of Judas, οι Mary Jane’s last dance και πολλά ακόμα, οι οποιοί δένουν αρμονικά μέσω των riffs δημιουργώντας έναν συμπαγή ροκ ήχο. Στο μπάσο βρίσκεται ο Σάκης Σαράφας, όπου σαν μπασίστας των Slavedom, Darkness veil, Censored, Clonocide, Tales of rock κ.α, δίνει στην μπάντα αυτό που ακριβώς χρειάζεται στο μπάσο. 

Στα τύμπανα είναι ο Χρήστος Πολύζος, με ενέργεια και τρομερά επαγγελματικό στύλ, όντας ντράμερ για χρόνια στους Scars of tears, Μειδίαμα, Snow crow, Slavedome, Clonocide, συμπληρώνει το project που λέγεται «Κούπες».

Επίσης το σημερινό πρόγραμμα συμμετέχουν οι χειμερινοί κολυμβητές, η μπάντα της Φλώρινας και η Βουκολική Διαταραχή.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο Παρασκευή με social waste, Baildsa και Babo Koro.

Το Σάββατο θα απολαύσετε τον βαλκάνιο Marko Markovic, μαζί με τους Naxtras και Ψύλοι στα άχυρα.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή με το μεσημεριανό γλέντι στο βουνό και το βράδι συναυλίες με ARGON και Φωτεινή Βελεσιώτου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ