"


Κουνούπια παντού σε όλο το νομό - Προστατεύσου με αυτά τα Tips




 Στις πιο καυτές μέρες για το φετινό καλοκαίρι -και είμαστε ακόμη στην αρχή- την τιμητική τους  έχουν τα κουνούπια και όλα τα ζουζούνια που ξεπροβάλλουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν και κρίνεται αναγκαίος ο ψεκασμός από τις δημοτικές αρχές, ωστόσο ο καθένας μπορεί να προφυλαχθεί με διάφορους και πολλούς τρόπους.

Πώς διώχνουμε τα κουνούπια στον κήπο και στην αυλή:

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στάσιμο νερό στον κήπο (βάλτε πολλά μεγάλα βότσαλα στα πιατάκια των γλαστρών, μην αφήνετε νερό έξω για το κατοικίδιο, σκεπάστε τους βροχοσυλλέκτες με λεπτό δίχτυ).

2. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα στον κήπο, καθώς όπως είπαμε τα θηλυκά κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα.

3. Αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές. Τα κουνούπια δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στη μυρωδιά του ιδρώτα, ούτε στα αρώματα του εμπορίου ή στις αρωματισμένες λοσιόν. 

4. Η καλέντουλα, το αρωματικό γεράνι (το μελισσόχορτο, ο βασιλικός, τα κρεμμύδια, η λεβάντα, το catnip (στα ελληνικά γλήχωμα ή μαγιοβότανο), το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά φυτά στον κήπο κρατούν τα κουνούπια σε απόσταση. Κοιτάξτε να τα έχετε κυρίως κοντά στο μέρος που κάθεστε και κοντά σε πόρτες και παράθυρα του σπιτιού.

5. Όταν ψήνετε στη σχάρα, μερικά κλαδάκια δεντρολίβανου ή φασκόμηλου στα κάρβουνα κρατούν τα κουνούπια μακριά.

6. Εάν έχετε λεβάντα στον κήπο σας, τρίψτε μερικά άνθη επάνω σας. Το αιθέριο έλαιο που θα βγει, θα λειτουργήσει σαν ένα πολύ καλό φυσικό αντικουνουπικό.

7. Τα αρωματικά κεριά Citronella είναι ελάχιστα χρήσιμα σε εξωτερικούς χώρους επειδή το άρωμα εξατμίζεται γρήγορα.


Πώς διώχνουμε τα κουνούπια μέσα στο σπίτι (με φυσικό τρόπο):

-Εδώ διευκρινίζω: αν είχαμε μόνο 1-2 μήνες το χρόνο κουνούπια, μπορεί να έβαζα και ταμπλέτες ή απωθητικό υγρό. Η κουνουπο-σεζόν στην Ελλάδα είναι πολύμηνη, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να εισπνέουμε περμεθρίνη ή παρόμοια χημικά συνέχεια.

-Οι σίτες στα παράθυρα και τις πόρτες κρατούν πολλούς από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες έξω από το σπίτι. Έχουμε εγκαταστήσει box κουνουπιέρες πάνω από ΟΛΑ τα κρεβάτια.

-Οι κρέμες ή τα σπρέι με Citronella κρατούν τα κουνούπια μακριά για περίπου 2 ώρες, μετά πρέπει να ξαναβάζουμε. Αν χρησιμοποιείτε και έχετε αιθέρια έλαια, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για ένα δωμάτιο είναι η χρήση μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου σιτρονέλλας σε μια συσκευή (diffuser, oil burner κλπ.). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αιθέρια έλαια από άλλα φυτά όπως λεβάντα, μαύρο κύμινο, tea tree (τεϊόδεντρο) ή μελισσόχορτο.

-Ο χυμός λεμονιού ή το μηλόξυδο μπορούν, σε αντίθεση με το αιθέριο έλαιο λεμονιού, να εφαρμοστούν απευθείας πάνω στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα και αποδεικνύονται συχνά αποτελεσματικά.

-Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι από τα λίγα που η επαφή τους δεν καίει το δέρμα και τα κουνούπια δείχνουν να μην το συμπαθούν καθόλου. Αν δε θέλετε να ρίξετε μια δυο σταγόνες απευθείας στο δέρμα σας, μπορείτε να ρίξετε στα ρούχα ή στο μαξιλάρι σας. Το άρωμα της λεβάντας θεωρείται μάλιστα χαλαρωτικό και θα σας βοηθήσει και να κοιμηθείτε. 

-Η ηλεκτρική ρακέτα είναι μια μεγάλη εφεύρεση! 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ