"


Τρίποντο ανόδου της Καστοριάς, 1-0 την Θύελλα Κατσικά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μεγάλο βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική έκανε η Καστοριά

μετά την σπουδαία νίκη βαθμολογικής σημασίας που πέτυχε στην έδρα της επί της μαχητικής Θύελλας Κατσικά με σκορ 1-0.

Ο αγώνας που ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου μπαράζ ανόδου ΕΠΣ Γ’ Εθνικής, ήταν κρίσιμος και για τις δύο ομάδες, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Για την ομάδα της Καστοριάς ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη – 1η εντός έδρας -  με την οποία και σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, αυξάνοντας σημαντικά τις ελπίδες της για την κατάκτηση της μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων.

Το μοναδικό και χρυσό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 60’ με αριστερό σουτ ο Χασάϊ, ενώ η νίκη της Καστοριάς χειροκροτήθηκε από τους 1500 περίπου φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρών στο γήπεδο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η σημερινή νίκη της Καστοριάς, την Τετάρτη 25η Μαϊου συνέπεσε και με την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1980 από την Καστοριά πριν 42 χρόνια., ενώ στο γήπεδο έδωσαν το παρών και αρκετοί πρωταγωνιστές της χρυσής ομάδας, όπως Τσιρώνης, Παράσχος, Αγόρου, Παπαδόπουλος, Αλεξιάδης, Παπαβασιλείου, Στολτίδης, καθώς και ο πρόεδρος εκείνης της εποχής Γιώργος Χαλκίδης. Επίσης, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως Σάββας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σαββόπουλος, Κύριλλος Καλλιμάνης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καστοριάς, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Τάκης Τριανταφύλλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 2΄σουτ του Παπουτσή, έξω απο την περιοχή απέκρουσε ο Κοσμίδης σε κόρνερ,. 

Το κόρνερ εκτελέσθηκε, αλλά η κεφαλιά του Πολυχρόνη, πέρασε άουτ.

Στο 6΄ φάουλ έξω απο την περιοχή μπλόκαρε ο Κοσμίδης. 

Στο 10΄ το σουτ του Γούλα, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κοσμίδης. Στο 11΄ωραία προσπάθεια του Χασάϊ στο κέντρο, πάσαρε κάθετα στον Σαββόπουλο, αλλά αυτός υποδειχθηκε σε θέση οφ σάιντ. 

Στο 17΄, ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, έσπασε στον Χασάι, το σουτ του οποιου, εξω απο την περιοχή, εφυγε πολυ άουτ. 

Στο 21΄ωραία σεντρα απο αριστερά του Χασάι, το σπουτ του Τζερεμέ, μέσα από την περιοχή εφυγε άουτ. Στο 23' ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σβίρου από τα δεξιά, μπλόκαρε ο Καραμάνης με δεύτερη προσπάθεια. Στο 25΄ ωραία προσπάθεια του Σβίρου από τα δεξιά, ο Σαββόπουλος, που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Καραμάνης επενέβη σωτήρια. 

Στο 27΄ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, έσπασε στον Γκέγκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει και στην συνέχεια ο Σαββόπουλος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 30' ωραία προσπάθεια του Χασάϊ απο τα δεξιά απέκρουσε ο Μελιγγιώτης σε κόρνερ. Στο 33΄ ο Τζερεμές εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τσικόπουλου Αθ. πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 34΄ μετά από ωραίο συνδυασμό Τζερεμέ και Τσικόπουλου , κάθετη στον Σαββόπουλο αλλά απέκρουσαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σε κόρνερ.

Στο 35΄ ο Κοσμίδης απεσόβησε μιά επικίνδυνη κάθετη μαλιά. Στο 36' το μονοκόματο συρτό σουτ του Γούλα πέρασε άουτ, από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοσμίδη. Στο 42΄ το σουτ του Γούλα, έξω απο την περιοχή, πέρασε πολύ ψηλά άουτ. 

Στο 49΄ κόρνερ από τα δεξιά του Χασάι, ο Τόσκος έπισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα εφυγε ψηλά άουτ. Στο 50΄ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου απο το κέντρο του γηπέδου, έκανε κάθετη μπαλια στον Τσικόπουλο Αθ., ο οποιος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 55΄ ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σαββόπουλου από τα αριστερά, εξουδετέρωσε ο Καραμάνης. 

Στο 56΄ κάθετη μπαλια του Χασάι, στον Τσικόπουλο, ο τελευταίος υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Στο 63' ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, ο οποίος έσπασε στον Χασάι, που με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 65΄ το σουτ του Τζερεμέ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66΄ ωραία προσπάθεια του Χασάϊ από δεξιά, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 71' σε σουτ του Παναγιωτίδη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 82΄ το διαγώνιο πλασέ του Γούλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 92΄ το σουτ του Χασάι, απέκρουσε ο Καραμάνης. 

Διαιτητής: Παγώνης Κωνσταντίνος (Ε. Π. Σ. Μακεδονίας), Φακάνας Ιωάννης - Τσακιρόπουλος Αλέξανδρος (Ε. Π. Σ. Μακεδονίας)

Οι συνθέσεις:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κοσμίδης, Σβίρος, Καραγιάννης (58΄ Βλάχος), Μήνος, Γκέγκας (58΄ Κυζερίδης) , Τόσκος (78΄ Κύρου), Χασάι, Παναγιωτίδης, Σαββόπουλος, Τζερεμές (67΄ Ευαγγέλου), Τσικόπουλος Αθ.

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ: Καραμάνης, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Πάνος, Τσουμάνης (68΄ Κοντογιάννης), Γούλας, Πολυχρόνης, Παππουτσής (78΄ ), Βαρδούσης, Κολιούσης (78΄ Μαρούλης).


Τα Αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Αναγέννηση Στάνου – Απόλλων Πάργας 1-4

ΑΕ Ξηροβουνίου – ΑΕ Νέας Σελεύκειας 3-0

Καστοριά 1980 – Θύελλα Κατσικάς 1-0

Ρεπό: Αστέρας Πετριτή




6η αγωνιστική (Kυριακή 29 Μαΐου)

Αναγ. Στάνου – Καστοριά

Απόλλων Πάργας – Νέα Σελεύκεια

Αστέρας Πετριτή – Θύελλα Κατσικά

Ρεπό ΑΕ  Ξηροβουνίου


7η αγωνιστική (Κυριακή 5 Ιουνίου)

Αστέρας Πετριτή – Απόλλων πάργας

Θύελλα Κατσικά – Αναγ. Στάνου

Καστοριά – ΑΕ Ξηροβουνίου

Ρεπό Νέα Σελεύκεια








Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ