"


ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΣ ΑΝΟΔΟΥ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ : Xρυσό «2» της Καστοριάς, 0-1 στην Πάργα

Τεράστια νίκη βαθμολογικής σημασίας, με την οποία θα τονώσει

την ψυχολογία και το ηθικό για την συνέχεια, πέτυχε η ομάδα της Καστοριάς 1980, επικρατώντας πολύ δύσκολα στην δυνατή έδρα της Πάργας επί του τοπικού Απόλλων με σκορ 0-1.


Το σημερινό διπλό της Καστοριάς αποκτάει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία, καθότι οι ερυθροκίτρινοι προέρχονταν από ένα πολύ άτυχο αποτέλεσμα της Κυριακής στην πρεμιέρα των μπαράζ εντός έδρας από τον Πετριτή με γκολ που δέχθηκαν στο 92’. 

Η απογοήτευση μεγάλη και παράλληλα, στο σημερινό ματς παρουσιάστηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες, όπως του Τζερεμέ και του Γκέγκα που είχαν αποβληθεί στη λήξη του αγώνα, καθώς και του αρχηγού Μήνου, ο οποίος ήταν τραυματίας από το προηγούμενο ματς στο οποίο μόλις στο 9’ είχε γίνει υποχρεωτική αλλαγή.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό ότι αντιμετώπιζε για την 2η αγωνιστική σήμερα στην Πάργα τον τοπικό Απόλλων, ο οποίος είχε ρεπό στην πρεμιέρα και ήταν ξεκούραστος αλλά και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, και φυσικά με όπλο τον ενθουσιασμό, αλλά και τον πλαστικό χλοοτάπητα, καθώς και τις φιλοδοξίες για νίκη στο πρώτο ματς εντός έδρας, έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. 

Η νίκη στο σημερινό ματς για την ομάδα της Καστοριάς, ήταν μονόδρομος, αφού σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα εξελισσόταν στην κυριολεξία πολύ δύσκολα.

Αυτή την κατάσταση και κάτω από αυτές τις συνθήκες είχε να αντιμετωπίσει στο σημερινό ματς η ομάδα της Καστοριάς, η οποία τελικά απέδειξε ότι η φανέλα είναι βαριά, και οι ποδοσφαιριστές ίδρωσαν, μόχθησαν και μάτωσαν για τη ιστορία της ομάδας, προκειμένου να περάσουν νικηφόρα από την Πάργα. Και τα κατάφεραν, έστω και αν στο β’ ημίχρονο που δέχθηκαν μεγάλη πίεση, τα σφυρίγματα του Πατρινού διαιτητή, έγερναν προς την πλευρά της Πάργας, εκνευρίζοντας τους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί  και ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 23’ του Σιαραφέρα, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στον σχεδιασμό και στα πλάνα του προπονητή Πέτρου Τσούκλη.


Πολύ δυνατό και σκληρό ματς, με αρκετές κίτρινες το α' ημίχρονο 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 10 λεπτά, χάνοντας σε αυτό το λεπτό μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γεωργάκη να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι.

Στην επόμενη φάση (11’) και κόντρα στην ροή του αγώνα μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Κύρου στον Τσικόπουλο Αθ., αυτός την έσπασε δεξιά στον Βαγγέλη Σαββόπουλο, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Καστοριά (0-1).

Στη συνέχεια κυριάρχησαν τα πολύ δυνατά και σκληρά μαρκαρίσματα καθώς και οι πολλές κίτρινες κάρτες. Οι φάσεις ήταν λίγες, το θέαμα φτωχό,  με πολλές διαμαρτυρίες και συνεχείς διακοπές του αγώνα.

Μάλιστα, στο 20' σε σκληρό μαρκάρισμα τραυματίστηκε ο Σιαραφέρας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με αναγκαστική αλλαγή, από τον Βλάχο.

Στο 14΄ ο Χασάι έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έσπασε στον Καραγιάννη, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. 

Στο 30΄ , σε φάουλ του Γεωργάκη, έξω από την περιοχή, για τους γηπεδούχους, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. 

Στο 34’ η Πάργα έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Πάκος με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοσμίδη

Στο 45΄, ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, η σέντρα σουτ που επιχείρησε, όμως, πέρασε παράλληλα από την εστία του Κωνσταντάκου.


Πίεσαν ασφυχτικά οι γηπεδούχοι στην επανάληψη

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν την ελαφρά υπεροχή, αλλά η ομάδα της Καστοριάς με σωστούς αμυντικούς προσανατολισμούς, εξουδετέρωνε τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις.

Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος και με τα φαλτσοσφυρίγματα σε βάρος της Καστοριάς του Πατρινού διαιτητή Πετρόπουλου, τόσο οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ρυθμούς, πιέζοντας έντονα πλέον την εστία του Κοσμίδη.

Μάλιστα, στο 71΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Παπαρούνας πάσαρε στον Βασιλείου κι αυτός αστόχησε σχεδόν, πάνω στην γραμμή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 77΄ η κεφαλιά του Γκόλια πέρασε άουτ. Στο 82΄, μετά από ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, ο Τσικόπουλος Αθ., που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν μπόρεσε να πλασάρει. 

Στο 88΄ σωτήρια επέμβαση του Παναγιωτίδη με τάκλιν, πριν δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Κοσμίδη.

Τέλος, στο  89΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Πάργας, όταν πλάσε του Τουρμουσόγλου απέκρουσε με σωτήρια επέμβαση με τάκλιν ο Παναγιωτίδης.

Διαιτητής: Πετρόπουλος (Αχαΐας), Βοηθοί: Σωτηρόπουλος - Σταθοπούλου (Αχαΐας)

Απόλλων Πάργας (Λευτέρης Βέρμπης): Κωνσταντάκος, Μπέλλος, Κουλούρης, Διαμάντης, Πάκος, Κύργιος, Ιωακειμίδης, Γεωργάκης, Γκόλιας, Παπαρούνας (83΄ λ.τρ. Τουρμοσόγλου), Βασιλείου (87΄ Παππάς).

Α.Σ. Καστοριά 1980 (Πέτρος Τσούκλης):  Κοσμίδης, Σβίρος (75΄ Σίμος), Καραγιάννης (46΄ Τσικόπουλος Ηλ.), Κύρου, Κυζερίδης, Τόσκος, Χασάι, Παναγιωτίδης, Σαββόπουλος (89΄ Σταμούλης), Σιαραφέρας (23΄ Βλάχος), Τσικόπουλος Αθ.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτησή μας, με φωτογραφικό υλικό και video 


Αστέρας Πετριτή και Θύελλα Κατσικά πέτυχαν το  απόλυτο

“Δύο στα δύο” και βλέπει άνοδο ο Αστέρας Πετριτή!

Μέσα σε ένα τρίλεπτο η ομάδα του Γιάννη Σφακιανάκη “καθάρισε” τη Νέα Σελεύκεια και πλησίασε ακόμη πιο πολύ την άνοδο στη Γ’ εθνική.

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα, το δεύτερο κατά σειρά, πραγματοποίησε ο Αστέρας Πετριτή προς την άνοδο και τη συμμετοχή του στη Γ’ εθνική.

Η κερκυραϊκή ομάδα επιβλήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής με 2-1 της Νέας Σελεύκειας στην Κέρκυρα κι έκανε έτσι το “δύο στα δύο” στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου.

Οι Φαίακες του Γιάννη Σφακιανάκη άνοιξαν το σκορ στο 37′ με το Χρήστο Γεωργοπάλη, ενώ, στο 39′ “κλείδωσαν” τη νίκη τους χάρη στο γκολ του Θηραιού.

Η μόνη αντίδραση των Θεσπρωτών στο υπόλοιπο ματς ήταν το γκολ του Γόγολου στο 67′ με το οποίο μείωσαν στο τελικό 2-1.


Δεύτερη νίκη για τη Θύελλα Κατσικάς, 2-0 την Α.Ε. Ξηροβουνίου

Ιδανικό ξεκίνημα στο μίνι πρωτάθλημα για την ομάδα του Νίκου Γκούρα που εξασφάλισε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς στο παιχνίδι με τη Νέα Σελεύκεια την περασμένη Κυριακή στην Ηγουμενίτσα.

Η Θύελλα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλή απόδοση δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει και να χάσει κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.

Αυτό διορθώθηκε ει στην επανάληψη και δεν συνάντησε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη κόντρα στην ομάδα της Άρτας.

Στο 4’ το σουτ του Τσουμάνη ήταν άστοχο, ενώ στο 7’ ο Αναστασίου είπε εντυπωσιακά όχι σε σουτ του Παππά.

Η Θύελλα άρχισε να ανεβάζει στροφές χάνοντας μάλιστα καλή στιγμή στο 27’ Ο Κολιούσης πάσαρε ωραία στα αριστερά για τον Βαρτζιώτη που έπιασε το σουτ, αναγκάζοντας σε επέμβαση τον Μπόλη.

Στο 30’ ο Λ. Λισγάρας προσπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 32’ ο Κολιούσης αστόχησε με κεφαλά, ενώ στο 42’ ο Μπόλης έδιωξε σε σουτ του Κοντογιάννη με τον τερματοφύλακα της ΑΕΞ να έχει απάντηση και σε εκτέλεση φάουλ του Κολιούση.

Η Θύελλα κέρδισε πέναλτι στο 52’ για χέρι του Γρύλλη σε σουτ του Λισγάρα. Ο Πάνος στο 53’ ευστόχησε για το 1-0.

Η Θύελλα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 72’ ο Μελιγγιώτης έσπασε ωραία τη μπάλα στον Βαρτζιώτη που αστόχησε από κοντά.

Το 2-0 ήρθε στο 74’ όταν ο Ψαρράς έκανε το σουτ, ο Μπόλης έχασε τον έλεγχο της μπάλας και από κοντά ο Δημητρακάκης την έστειλε στα δίχτυα.

Δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας  για την Καστοριά 

Στην Ηγουμενίτσα κόντρα στη Νέα Σελεύκεια την Κυριακή

Την Κυριακή 15 Μαΐου συνεχίζεται το μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ, όπου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας, η ομάδα της Καστοριάς, δίνει δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας (αυτό χρησιμοποιεί ως έδρα η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θεσπρωτίας)  τη Νέα Σελεύκεια. Η ομάδα της Θεσπρωτίας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, μετρώντας δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Ο αγώνας είναι κρίσιμος και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να παίζουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί. 

Για την ομάδα της Καστοριάς είναι κομβικής σημασίας, και με νίκη θα μπει για τα καλά στην διεκδίκηση του στόχου της. Στα θετικά για τους ερυθροκίτρινους, ότι επιστρέφουν  Τζερεμές και Γκέγκας,  καθώς σήμερα έκτισαν την ποινή τους, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Σιαραφέρα, ο οποίος τραυματίστηκε στο σημερινό ματς.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ