"


Γλέντι ανόδου στα Λακκώματα - Το... έκαψαν οι πρωταθλητές που έγραψαν ιστορία (FOTO)

Την άνοδό του και τυπικά για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία του

στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς, σφράγισε σήμερα ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ, κλείνοντας νικηφόρα την φετινή πετυχημένη και αξέχαστη χρονιά.

Η ομάδα των Λακκωμάτων ολοκλήρωσε νικηφόρα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις επικρατώντας στο Κωσταράζι του τοπικού ΠΑΟΚ με σκορ 0-1. 

Η λήξη του φετινού συναρπαστικού πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα του Τυφώνα Λακκωμάτων να τερματίζει μόνη της στην 1η προνομιούχο θέση  με 49 β., έχοντας τους καλύτερους συντελεστές, 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα, την παραγωγικότερη επίθεση με 69 γκολ καθώς και την καλύτερη άμυνα με 20 γκολ, κατακτώντας δίκαια το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μετά τη λήξη του αγώνα οι υπεύθυνοι της ομάδας από νωρίς είχαν προετοιμάσει την μεγάλη γιορτή για τα επινίκια της ανόδου, ενώ ταυτόχρονα και η ΕΠΣ Καστοριάς είχε προγραμματίσει να απομείνει τα μετάλλια και το κύπελλο στους πρωταθλητές.

Έτσι, στις 7 το απόγευμα και αφού είχε δημιουργηθεί το γιορτινό κλίμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται πλησίον του γηπέδου, οι κάτοικοι του χωριού και φίλοι της ομάδας περίμεναν υπομονετικά τους ποδοσφαιριστές για να τους αποθεώσουν και να πανηγυρίσουν μαζί τους την ιστορική αυτή ημέρα για τα Λακκώματα.

Οι πρωταθλητές κατέφθασαν στο γήπεδο πάνω σε καρότσα τρακτέρ ντυμένο με πανό, με πληθώρα πυρσών και πολύχρομων καπνογόνων δημιουργώντας μία εκπληκτική και πρωτοφανής ατμόσφαιρα.



Όλοι τους ντυμένοι ομοιόμορφα με μπλουζάκια των πρωταθλητών και φυσικά αφιερωμένο στον Στέργιο Κατσαούνη, όπως αναγραφόταν στη μία πλευρά της φανέλας, θέλοντας να τιμήσουν έτσι, τον παλιό συγχωριανό και ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος τόσο άδικα πριν μερικούς μήνες έφυγε από την ζωή. Εκεί είναι αφιερωμένο το φετινό πρωτάθλημα με το οποίο ο Τυφώνας Λακκωμάτων έγραψε ιστορία. 

Παράλληλα, η μουσική έπαιζε στο διαπασών, μαζί και οι φίλαθλοι να  φωνάζουν τα γνωστά συνθήματα «Νάτοι Νάτοι οι πρωταθλητές» «Σήκωσέ το, το τιμημένο» κ.α.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο κατέφθαναν στο σημείο και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού, προκειμένου να ζήσουν από κοντά τις ονειρεμένες αυτές στιγμές.


Ταυτόχρονα, οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά, το ποτό έρεε άφθονο και οι ήχοι της μουσικής, αποτελούσαν το μωσαϊκό της πανηγυρικής φιέστας.

Η συγκίνηση μεγάλη, δάκρυα χαράς από όλους και παράλληλα ενθουσιασμός. Και αυτό δικαιολογημένο, μιας και η ομάδα με την συμπλήρωση 40 χρόνων ιστορίας, κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει τον τίτλο και να ανέλθει στα μεγάλα σαλόνια.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να πανηγυρίζουν και να περιμένουν υπομονετικά την μεγάλη στιγμή των απονομών, έτσι ώστε να συνεχίσουν το γλέντι.

Στη συνέχεια ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Θόδωρος  Ιωαννίδης, προχώρησε στην απονομή μεταλλίων, αναμνηστικής πλακέτας και κυπέλλου στους πρωταθλητές, μιας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τάκης Τριανταφύλλου απουσίαζε στην Κοζάνη, ως επίσημος καλεσμένος για τον Τελικό της ΕΠΣ.





Μετά τις απονομές μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές, η ΕΠΣ Καστοριάς απένειμε στον Πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Μπάτζιο αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν για την 40χρονη παρουσία του ΑΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΩΝ στο Καστοριανό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια έφτασε η μεγάλη στιγμή της απονομής κυπέλλου, το οποίο παρέλαβε ο αρχηγός για να ακολουθήσει μετά το ξέφρενο πανηγύρι.



Βεγγαλικά, πυρσοί, καπνογόνα σε συνδυασμό με την μουσική δημιούργησαν μία μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, αυτή που αρμόζει στον Τυφώνα Λακκωμάτων και φυσικά το γλέντι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμη…







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ