"


ΓΟΥΝΑ : Απολογισμός επίσκεψης της επιχειρηματικής αποστολής αγοραστών από τη Νότια Κορέα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη 25μελούς επιχειρηματικής αποστολής

αγοραστών γούνας από τη Ν. Κορέα, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και το Γραφείο ΟΕΥ Ν. Κορέας. Την αποστολή συνόδευσε ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ κ. Κωνσταντίνος Δίκαρος.

Ειδικότερα από τις 8 Μαΐου έως και τις 13 Μαΐου εκπρόσωποι 15 μεγάλων επιχειρήσεων από τη Ν. Κορέα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα γουνοποιητικών επιχειρήσεων εντός του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και παράλληλα να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, επιδείξεις, δειγματισμούς, υψηλής αισθητικής Fashion Show, αλλά και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις σε επιχειρήσεις των Π.Ε. Καστοριάς και Κοζάνης. 


Την Πέμπτη 12 Μαΐου το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας & Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Άκης Τσούκας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Γιάννης Σμυρλής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δυτικής Μακεδονίας, όπου και ανέφεραν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής.

Ακολούθησε δεξίωση και επίδειξη μόδας, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα Fashion Show με εξαιρετικές δημιουργίες από παραδοσιακά γούνινα αποκόμματα των επιχειρήσεων της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. & του Σ.Γ.Κ. μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε «Είχαμε δύο επιλογές. Είναι να σηκώσουμε τα χεριά ψηλά και να βάλουμε τίτλους τέλους στον κλάδο μας ή να αντιδράσουμε. Επιλέξαμε το δεύτερο. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Εnterprise Greece, το Γραφείο ΟΕΥ Ν. Κορέας και τα μέλη μας, κατορθώσαμε να διοργανώσουμε ένα εκθεσιακό γεγονός, με πολλές παράλληλες δράσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε αντίκτυπο. Θετικό αντίκτυπο, καθώς υπήρξαν 100 Β2Β συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια, ενώ κλείστηκαν ικανοποιητικές συμφωνίες με επιχειρηματίες».

Ο κ. Τσούκας, δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στην οργάνωση παρόμοιων συναντήσεων με εμπορικούς αντιπροσώπους από άλλες χώρες, προκειμένου να επεκταθεί το πελατολόγιο και οι εμπορικές πράξεις των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.


Μαρία Αντωνίου : 

"Θετικά τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής αγοραστών από τη Νότια Κορέα"

Με θετικό πρόσημο για τους γουνοποιούς των δύο κύριων γουνοποιητικών κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά – Σιάτιστα) ολοκληρώθηκε η επίσκεψη πολυπληθούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα, που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece σε συνεργασία με το Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ, την Ομοσπονδία Γούνας και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας».

Η υγειονομική κρίση, που ξέσπασε σε παγκόσμιο επίπεδο, έπληξε σε μεγάλο βαθμό έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας μας, τη γούνα. Σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθίσταται επιτακτική η στήριξη του κλάδου.

Στόχος της πρωτοβουλίας η προώθηση των εξαγωγών γούνας στην Ασία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξαν 100 B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες, πραγματοποιήθηκαν 20 επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια ενώ κλείστηκαν δεκάδες εμπορικές συμφωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις με σκοπό να γίνει άνοιγμα και σε νέες αγορές.

«Σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία απαιτείται σύμπραξη δυνάμεων. Σε αγαστή συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία Γούνας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα συναρμόδια Υπουργεία στηρίζουμε ένα εξαγωγικό κλάδο με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Η άφιξη των Κορεατών αγοραστών από διαφορετικές εταιρείες και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη γούνα, μας δίνει ελπίδα και μας γεμίζει αισιοδοξία. 

Τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για κάθε Κορεατική επιχείρηση και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Η επιχειρηματική αποστολή θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον κλάδο, ανοίγοντας νέους δρόμους για την περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος της γούνας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Δ.Σ. Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή αυτή προσπάθεια. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά", δήλωσε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου:Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ