"


Η Καστοριά γιόρτασε - μετά από δύο χρόνια απουσίας - τον 8ο αγώνα "Run Greece"

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, το "Run Greece-Καστοριά 2022"

πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 15 Μαϊου με μεγάλη επιτυχία για 8η χρονιά και μετά δύο χρόνια απουσίας - λόγω Covid 19 - ενώ οι αγώνες φέτος ήταν αφιερωμένοι στους ανθρώπους που απότομα έφυγαν από κοντά μας, λόγω πανδημίας.

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού "Run Greece-Kαστοριά" που προάγει το "ευ αγωνίζεσθαι", τον εθελοντισμό και προβάλλει την Καστοριά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Δυτ. Μακεδονίας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καστοριάς και την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-ΠΕ Καστοριάς και μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Ο στόχος επετεύχθη. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 1.500, με το 40% να είναι εκτός νομού, σύμφωνα με στοιχεία από τον Γ.Γ. της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων Run Greece, Θανάση Ράπτη.



"Κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η γιορτή του αθλητισ-μού και του πολιτισμού, που λέγεται Run Greece. Μια γιορτή, που προάγει κορυ-φαίες αξίες, όπως το "ευ αγωνίζεσθαι", ο εθελοντισμός, η συνεισφορά και η κοινή προσπάθεια, ενώ προβάλλει την πόλη μας εντός και εκτός Ελλάδος”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, η οποία δεν κατάφερε να τρέ-ξει λόγω πρόσφατου τραυματισμού της στα πόδια και πρόσθεσε : "Ευχαριστούμε θερμά την Αναστασία Κελεσίδου, που τίμησε με την παρουσία της την πόλη μας και χάρισε δύο συλλεκτικά μετάλλια σε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο, με τον "Δρομέα". Μετάλλια του Μαραθωνίου Δρόμου, αφιερωμένα στον Ειρηνιστή Γρηγό-ρη Λαμπράκη, δίνοντας πολλαπλά μηνύματα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση του Run Greece Καστοριά 2022. Ραντεβού το 2023”!!


"Το ζήσαμε, το χαρήκαμε, το απολαύσαμε"!!! ήταν οι πρώτες δηλώσεις του δημάρ-χου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και συμπλήρωσε :



"Δώσαμε, αλλά και πήραμε μετάλλια (τιμητικά, αφού λόγω της χειρουργικής επέμβασής μου στο γόνατο πριν από λίγο διάστημα δεν μπόρεσα να συμμετέχω στους αγώνες).

Συγχαρητήρια στους νικητές, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και στους διοργανωτές που με μεγάλη επιτυχία έκαναν την επανεκκίνηση του Run Greece στην πόλη μας! 

Ευχαριστούμε την Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου που μας τίμησε με την παρου-σία της"


Oι νικητές στον ημιμαραθώνιο :

Στους άνδρες : Kellezi Illiy, Βύρλιος Ανδρέας, Γεωργαντζής Μιχάλης

Στις γυναίκες: Δρουδάκη Ανδριάνα, Ηλιάδου Φωτεινή, Μακαρονά Ελίνα

Οι νικητές των 10 χιλιομέτρων:

Στους άντρες: Κοσμάς Πλακετάς, Αγιαννίδης Σταύρος, Μηνάς Πέτρος.

Στις γυναίκες: Καβουρίδου Μαρία, Χασκή Ερμιόνη, Παπαγεωργιάδου Αγγελική.

Οι νικητές των 5 χιλιομέτρων :

Στους άντρες: Παπαγιάννης Αλέξανδρος, Τσακιρίδης Παύλος (Ν.Ο. Μαυροχωρίου), Δάσκαλος Άγγελος (Ν.Ο. Μαυροχωρίου).






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ