"


UEFA GRASSROOTS ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΠΣ Καστοριάς: Με επιτυχία το “Hello Football Friend” στο "Λιμναίο οικισμό"

 

Πάνω από 230 παιδιά στο “Hello Football Friend”.

Με  σύμμαχο τον καλό καιρό και με άκρως θετική διάθεση από όλες τις πλευρές, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον διαμορφωμένο και εξαιρετικό χώρο του «Λιμναίου Οικισμού» στο Δισπηλιό, το τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου που εντάσσεται στο πρόγραμμα  «Hello Football Friend» που διοργάνωσε η ΕΠΣ Καστοριάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την UEFA Grassroots Week.


Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η προσέλκυση αγοριών και κοριτσιών στο ποδόσφαιρο από όλο τον νομό, καθώς και η δημιουργία σε τοπικό επίπεδο ισχυρών δεσμών ανάμεσα στους θεσμικούς φορείς του αθλήματος, τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους και την ελληνική οικογένεια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει ευρύτερη ανάπτυξη και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων, καθώς και την προβολή του Λιμναίου οικισμού και γενικά της Καστοριάς, αφού φωτογραφικό υλικό και video θα σταλούν σε FIFA UEFA καθώς και στην ΕΠΟ.


Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τo άθλημα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία στο σύνολό της, καθώς δεν αφορά μόνο στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά στην ενδυνάμωση αξιών και στην ανάδειξη ωφελημάτων όπως η ομαδική συνεργασία, η κοινωνικοποίηση, η υγεία και ευρωστία, η φυσική κατάσταση και η προσωπική ολοκλήρωση. Επομένως, αποτελεί μέσο για εκπαιδευτική, αθλητική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Την οργανωτική ευθύνη είχε η ΕΠΣ Καστοριάς με τη στήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και την συνδρομή του Δήμου Καστοριάς.



Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν οι Ενωσιακοί προπονητές της ΕΠΣ Καστοριάς, Μάκης Βελλίδης και Σταύρος Ευαγγελίδης, δημιουργώντας διάφορα γκρουπ ομάδων, τα οποία και αγωνίστηκαν με μεγάλη διάθεση και πάθος δίνοντας γιορτινό χαρακτήρα στην όλη πετυχημένη εκδήλωση.

Στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 230 παιδιά προερχόμενα από όλες τις ακαδημίες του νομού Καστοριάς και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, ακολουθώντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και του fair play, ενώ σε όλους τους αθλητές-τριες απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ