"


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ : Ο 17χρονος Χρήστος Βασιλείου, με το 13 στην φανέλα που με το κρίσιμο πέναλτι χάρισε το Κύπελλο στον Παναργειακό

Ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί και τα σχόλια από τον απίστευτο

σε εξέλιξη και σε θέαμα 44ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς, μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων, Παναργειακού και Αστραπής Μεσοποταμίας.

Το παραδοσιακό 65ο στην ιστορία El Clásico προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 3000 φιλάθλων, δημιουργώντας μετά από πολλά χρόνια μία φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κουτσής

Από την άλλη, το ματς εξελίχθηκε σε μία διαφήμιση ποδοσφαίρου. Αναμφίβολα, ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς της τελευταίας 20ετίας. Πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ 6, 4 δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες παράταση, και 8-7 στα πέναλτι!!!

Τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο Τελικός, ο οποίος θα μείνει αξέχαστος και έχει γραφτεί στην ιστορία του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναργειακός μπορεί να στέφθηκε τροπαιούχος, ωστόσο, όμως, ο μεγάλος νικητής ήταν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καστοριάς, όπου οι δύο φιναλίστ του Τελικού έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλουν του ποδοσφαίρου μας.

Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα του Παναργειακού, παρότι αντιμετώπιζε και αγωνιστικά προβλήματα, το ρόστερ της ήταν πιο νεανικό και άπειρο. Κατάφερε να προηγηθεί τρεις φορές στο σκορ (1-0, 2-1, 3-2), ωστόσο, πολύ γρήγορα δέχθηκε τα αντίστοιχα γκολ της ισοφάρισης.

Η μεγάλη άτυχη του Τελικού ήταν η Αστραπή. Όταν το σκορ είχε διαμορφωθεί 2-2 στο 15' , από το 35' μέχρι και το 53' οι κιτρινόμαυροι είδαν τέσσερεις φορές η μπάλα να σημαδεύει το δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, που ίσως η μετέπειτα εξέλιξη να ήταν διαφορετική...

Η παράταση κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο κι έτσι το ματς πήγε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία στην οποία πάντα υπάρχουν οι πρωταγωνιστές αλλά και οι μοιραίοι παίκτες.

Τα πόδια των παικτών βαριά, το άγχος τεράστιο, ωστόσο, οι ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα 5 πέναλτι που εκτέλεσαν. Το σκορ 5-5 και συνέχισαν με την γνωστή διαδικασία ενός-ενός πέναλτι. Η αγωνία στο κατακόρυφο. Το σκορ γίνεται 6-6.

Στο 7ο πέναλτι αστοχεί (δοκάρι) ο Ξανθόπουλος της Αστραπής και ο Χαραλαμπίδης του Παναργειακού είναι ο παίκτης που από τα πόδια του κρέμεται την τύχη της ομάδας του. Ωστόσο, η εκτέλεση δεν είναι καλή, δίνει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Τσαρούχα να αποκρούσει και να διατηρήσει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα της Αστραπής. Το σκορ έχει διαμορφωθεί στο 6-6 με ένα χαμένο πέναλτι και από τις δύο ομάδες. Στο επόμενο ευστοχούν Νικολάου και Ρόμπος και 7-7.

Οι δύο προπονητές φοβερά αγχωμένοι από την εξέλιξη της διαδικασίας, μη έχοντας άλλη επιλογή, ψάχνουν εναπομείναντες ποδοσφαιριστές για την επόμενη 9η κατά σειρά εκτέλεση.

Την σκυτάλη για την Αστραπή παίρνει ο τερματοφύλακας Τσαρούχας, ο οποίος εκτελεί απογοητευτικά άουτ και ο κλήρος από την πλευρά του Παναργειακού πέφτει στον 17χρονο Χρήστο Βασιλείου, από τον οποίο κρέμεται για το αν η ομάδα του κατακτήσει μετά από 8 χρόνια το πολυπόθητο κύπελλο.

Ο νεαρός Βασιλείου απέναντι σε έναν έμπειρο τερματοφύλακα, εκτελεί ψύχραιμα και αποφασιστικά. Στέλνει την μπάλα στα δίκτυα και μαζί με αυτή την ομάδα του στον 7ο ουρανό και το κύπελλο στον Παναργειακό. Είναι ο πρωταγωνιστής του τελικού, ο οποίος ευστοχεί σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της διαδικασίας των πέναλτι.




Ποιος είναι όμως ο 17χρονος Χρήστος Βασιλείου;

Eίναι ο γιός του Σάκη Βασιλείου, που και αυτός στο παρελθόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναργειακού, αλλά στον Τελικό του 1998 δεν χάρηκε το κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Βασιλείου αποτελεί γέννημα θρέμμα του Παναργειακού. Από μικρή ηλικία αγωνίστηκε σε όλα τα επίπεδα Ακαδημιών των κοκκινόμαυρων. Στη συνέχεια προωθήθηκε στην δεύτερη ομάδα του Άργους, τους Ροσσονέρι, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Φέτος, έκανε το μεγάλο άλμα, καθώς προωθήθηκε στον ιστορικό Παναργειακό, με τον προπονητή του Βαγγέλη Σιώμο να τον δίνει αρκετές ευκαιρίες στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Πρώτη του επίσης συμμετοχή σε Τελικό Κυπέλλου. Η εμπειρία τεράστια. Ο Χρήστος Βασιλείου ήταν στην αποστολή της ομάδας, ως αναπληρωματικός. Στο 78’ ο σοβαρός τραυματισμός του Παναγιώτη Γιαννάκη, υποχρεώνει τον προπονητή του Σιώμου να ρίξει στο ματς τον Βασιλείου, ο οποίος με το 13 στην φανέλα αγωνίζεται  για τα επόμενα 42 λεπτά μαζί με την παράταση.



Και στην διαδικασία των πέναλτι, στο πιο κρίσιμο εκτελεί εύστοχα και δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να στεφθεί κυπελλούχος. Από ένα αποκλειστικά δικό του παιδί, ο Παναργειακός κατέκτησε φέτος το Κύπελλο. Φυσικά, και οι συγκυρίες παίζουν το δικό τους παιχνίδι, όπως αυτή με τον τραυματισμό του Γιαννάκη, ο οποίος με τον άτυχο τραυματισμό του, τον έδωσε την ευκαιρία να μπει στο ματς ως αλλαγή, αφού, σε αντίθετη περίπτωση, ίσως να μην είχε μπει καθόλου στον αγώνα και φυσικά να μην είχε εκτελέσει και το πέναλτι….

Παράλληλα, ο Χρήστος Βασιλείου, θα πρέπει να θεωρείται και πιο νέος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε, σκόραρε και σήκωσε το τρόπαιο στην 44χρονη ιστορία του θεσμού, γράφοντας ένα ξεχωριστό ρεκόρ

Εν κατακλείδι, η εμπειρία από τον φετινό τελικό κυπέλλου για τον 17χρονο Χρήστο Βασιλείου είναι μοναδική…






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ