"


Ενημέρωση στελεχών του Δήμου Καστοριάς για τις ψηφιακές τεχνολογίες στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του Δήμου Καστοριάς, το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού

Μετασχηματισμού της στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς, Σάκης Ρήμος, μαζί με τον υπεύθυνο Τεχνολογιών του Δήμου, Σάκη Μπούσιο και τον  υπάλληλο του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ανδρέα Κυπαρίση, όπου πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση από τον Διευθυντή του Κέντρου, Νίκο Λαμπρογεώργο, και στελέχη του Κέντρου Λύσεων Smart City, με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και την προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού του Δήμου.


Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Κέντρου για τομείς, όπως η Έξυπνη Στάθμευση, Έξυπνος Φωτισμός, Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων, η Παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών Δεικτών, Έξυπνοι μετρητές (νερό, αέριο) και μια σειρά άλλων εφαρμογών, χρήσιμων για τους πολίτες.

«Σκοπός μας είναι ο εκσυγχρονισμός και η γρήγορη μετάβαση του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή. Για τους λόγους αυτούς, αντλούμε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από τους ανθρώπους που έχουν το know how και θα μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη εφαρμογών», σημείωσε κ. Ρήμος.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ