"


Η ταχεία υλοποίηση των έργων και η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στο επίκεντρο των επαφών του Δημάρχου Καστοριάς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα

Εντάσσεται στον «χάρτη» των υποδομών του φυσικού αερίου και το Δισπηλιό

Σειρά επαφών σε Υπουργεία, Οργανισμούς και Υπηρεσίες είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμωνα Μηταλίδη, με κύριο αντικείμενο αυτών την εξέλιξη και την πορεία των έργων και των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση σε όλα τα τρέχοντα Προγράμματα, αλλά και το σημαντικό ζήτημα της ανάπτυξης των υποδομών για τη σύνδεση της περιοχής μας με το φυσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι Κορεντσίδης και Μηταλίδης επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί 4 έργα του Δήμου Καστοριάς (αγροτική οδοποιία των Δ.Ε. Μεσοποταμίας, Μακεδνών και Βιτσίου, το Πνευματικό Κέντρο και οι αναπλάσεις των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης), καλύπτοντας το 50% της χρηματοδότησης που δικαιούται ο Δήμος Καστοριάς, ενώ εκκρεμούν και άλλες προτάσεις στο ίδιο Πρόγραμμα, οι οποίες αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Με τον Γενικό Γραμματεία του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλη Σταυριανουδάκη, συζητήθηκε το ζήτημα των έκτακτων χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν φέτος και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Αντίστοιχες συζητήσεις έγιναν και με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Ευστάθιο Σταθόπουλο, Πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Καστοριάς έχει υποβάλει προτάσεις για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη δημιουργία Σταθμού Φόρτωσης Ηλεκτρικών Οχημάτων, έργα τα οποία ήδη έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης, ενώ εντός του Μαρτίου θα κατατεθούν και άλλες προτάσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Δήμου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οριστικοποιήθηκε το ζήτημα της νόμιμης λειτουργίας του Λατομείου Αδρανών Υλικών της Μακεδνός, το οποίο αδειοδοτήθηκε και πλέον μπαίνει στη διαδικασία της παραγωγής.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επαφή των κ. Κορεντσίδη και Μηταλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, σχετικά με την κατασκευή του δικτύου σύνδεσης των οικιών και των επιχειρήσεων της Καστοριάς με το φυσικό αέριο, το οποίο μάλιστα, θα αναπτυχθεί εκτός από την Καστοριά και τους Μανιάκους και στο Δισπηλιό, προκειμένου οι κάτοικοι και αυτού του οικισμού να έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.

Σε επόμενη φάση και μετά την ολοκλήρωση των πρώτων έργων, θα προχωρήσει ανάπτυξη του δικτύου και σε άλλους οικισμούς του Δήμου, όπως η Μεσοποταμία, αλλά και άλλες περιοχές, όπου είναι εφικτή η σύνδεση, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Διεκδίκηση του Δήμου, όπως τόνισε ο κ. Κορεντσίδης, παραμένει η επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων των οικιών και των επιχειρήσεων στο 100%, ώστε οι δημότες Καστοριάς να έχουν μηδενικό κόστος για τη σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο, ζήτημα που βλέπουν θετικά οι αρμόδιοι Υπουργοί.

«Η κάθοδός μας στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων μπορούμε, βάσει των προτάσεων που έχουμε υποβάλει, αλλά και τη γρήγορη υλοποίησή τους, προκειμένου ο Δήμος μας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή τη στιγμή τα προβλήματα των δημοτών μας είναι πολλά και μεγάλα και για αυτόν τον λόγο κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε στον τόπο μας μία καλύτερη προοπτική», σημείωσε ο Δήμαρχος.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ