"


Ο δήμος Καστοριάς προχωρά στην ανάπλαση της πλατείας Ομόνοια - (Αποκλειστικά από το sentranews.gr)

Ιστορικό κέντρο Καστοριάς ανάπλαση της  πλατείας Ομόνοια

Η μελέτη του έργου είναι δωρεά ομογενή Καστοριανού!!!

Ένα έργο μεγάλης ανάπλασης, που θα αλλάξει την εικόνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης βάζει μπροστά ο δήμος Καστοριάς.

Το sentranews.gr έχει εξασφαλίσει και σας παρουσιάζει τις μακέτες οι οποίες αποτυπώνουν την ανάπλαση της πλατείας Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας ομόνοιας, μιας πλατείας που αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν έχει γίνει και μάλιστα δύο φορές  ανακατασκευή, ωστόσο, όμως, όπως αποδείχθηκε, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Έτσι, ο Δήμος Καστοριάς πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προχωρά στην υλοποίηση  ενός σημαντικού έργου για την περιοχή.

Το έργο της ανάπλασης στοχεύει και στην αναβάθμιση της περιοχής, ενώ αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά και στην τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας, ενώ θα δώσει έμφαση και στο πράσινο, τοποθετώντας  πολλά δέντρα και γρασίδι. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί να δημιουργηθεί και υπόγειο παρκινγκ, χωρητικότητας 100 περίπου αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι το κόστος των μελετών του έργου αξίας 320,000 ευρώ, είναι δωρεά ενός ομογενή Καστοριανού, - η αποδοχή της οποίας είχε γίνει αποδεκτή  -το όνομα του οποίου, θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Καστοριάς σε ειδική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει επίσημα το έργο.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, από όπου και θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 2,4 εκ. ευρώ. Η προκήρυξη του έργου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, ενώ ο ανάδοχος εργολάβος – εκτός απροόπτου- θα ξεκινήσει τις εργασίες στις αρχές Αυγούστου.

Καλό Μήνα.

 Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν φαντασίας και δεν έχει  σχέση με την πραγματικότητα! 

δήμος Καστοριάς ανάπλαση της  πλατείας Ομόνοια
πλατεία Ομόνοια Καστοριάς
Καστοριά ιστορικό κέντρο
Καστοριά πλατεία Ομόνοια
ανάπλαση της  πλατείας Ομόνοια στην Καστοριά
ανάπλαση της  πλατείας Ομόνοια στην Καστοριά
πλατεία Ομόνοια kastoria




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ