"


Σε δράσεις δεντροφύτευσης μαζί με τους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου, του 2ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου ο Δήμαρχος Καστοριάς

 

Με χαρά «αγκάλιασε» ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, την πρωτοβουλία

δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στον αύλειο χώρο του Πρότυπου, του 2ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, στέλνοντας εμπράκτως το δικό του μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Θέλοντας να δώσει το παράδειγμα στους μαθητές, ο Δήμαρχος ευχαρίστως αποδέχθηκε την πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Θόδωρου Μαρδίρη, να φυτέψει το πρώτο δενδρύλλιο της δράσης, με την ευχή η προστασία του περιβάλλοντος να «ριζώσει» και να γίνει βίωμα στη νέα γενιά, προκειμένου το μέλλον του πλανήτη μας να είναι λιγότερο δυσοίωνο από ό,τι σήμερα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη μας. Για τον λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που ανέλαβε μια τόσο όμορφη πρωτοβουλία, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην δράση αυτή, που αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς και παιδείας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολικό συγκρότημα ο κ. Κορεντσίδης συνομίλησε με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς για ζητήματα των διδακτηρίων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, δεσμευόμενος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχουν οι μαθητές ένα ευχάριστο και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον.

Η δράση δεντροφύτευσης εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE TERRA με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ