"


Ραγκουτσάρια Καστοριάς: Το επικό τρολάρισμα με βίντεο από τα… παλιά - Δήμος Καστοριάς προς MEGA: «Αποκαταστήστε την αλήθεια – Μας δυσφημίσατε»

Μεγάλη γκάφα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA»

με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, σήμερα 7/1, το πρωί, όπου έδειξαν παλιά πλάνα από σελίδα facebook με όνομα Ραγκουτσάρια Καστοριάς και έλεγαν: «δείτε τι έγινε χθες στην Καστοριά»

Ένα επικό τρολάρισμα επιφύλαξαν οι διοργανωτές της ιστοσελίδας Ραγκουτσάρια Καστοριάς στους αναγνώστες τους, ανήμερα των Θεοφανείων, ημέρα κατά την οποία είθισται να ξεκινάει το τριήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση και θέλοντας να διασκεδάσουν τον απηυδισμένο από την πανδημία κόσμο, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ανέβασαν χθες ένα βίντεο με εικόνες ξέφρενου γλεντιού από την οδό Μητροπόλεως στην Καστοριά, όπου στην κυριολεξία ο ένας ήταν πάνω στον άλλο. Οι περαστικοί διασκεδάζουν υπό τους ήχους των καθιερωμένων χάλκινων, τη στιγμή που η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει βάλει στον «γύψο» όλες τις εκδηλώσεις στη χώρα.

Μάλιστα στο live που έκανε η ιστοσελίδα χθες το απόγευμα ανέφερε: «Ραγκουτσάρια 2022!!! Το αδιαχώρητο αυτή την ώρα στην οδό Μητροπόλεως», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις», ενώ ήδη είχε αρχίσει το… πάρτι με σχόλια και κοινοποιήσεις, με πολλούς να «καταπίνουν» τη φάρσα… αμάσητη και να αναρωτιούνται για τη γνησιότητα του βίντεο ή να προβλέπουν έξαρση κρουσμάτων λόγω του συγχρωτισμού. 

«Συμβαίνει τώρα στην Καστοριά! Ξεκίνησαν τα Ραγκουτσάρια (καρναβάλια) και η εικόνα είναι από τον πιο κεντρικό δρόμο των εκδηλώσεων! Ούτε ένας δε φοράει μάσκα! Από Δευτέρα ελέγξτε τα κρούσματα της πόλης!» ήταν ένα από τα μηνύματα που συνόδευαν την ανάρτηση.

Και χορεύοντας στη Μητροπόλεως και με… πιτζάμες στο σπίτι!

Κάποια από τα σχόλια στο facebook είναι ξεκαρδιστικά, όπως αυτό της νεαρής κοπέλας η οποία -σύμφωνα με το βίντεο- φαίνεται να έχει… διακτινιστεί. «Αυτό που είμαι σπίτι με πιτζάμες και με βλέπω ταυτόχρονα στη Μητροπόλεως?», σχολιάζει χαρακτηριστικά αποτυπώνοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο το κοντράστ της καθημερινότητας την οποία επέβαλε η πανδημία με τις ημέρες προ κορωνοϊού, όταν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα και συστάσεις για αποφυγή μαζικών εκδηλώσεων.

Αλλά και τα υπόλοιπα σχόλια έχουν ενδιαφέρον. Κάποια από αυτά αναφέρουν:

– «Δε νομίζω με τόσα κρούσματα!!»

– «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»

– «Παλιό φαντάζομαι;» «Περσινό, μόλις τώρα πέρασα»

Να θυμηθούμε τα παλιά

Δείτε το σχετικό video που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ragoutsaria

Όπως διευκρίνισε στο GRTimes ένας εκ των διοργανωτών της ιστοσελίδας, το βίντεο που αναρτήθηκε χτες είναι από τα Ραγκουτσάρια του 2020. «Ήταν ένα αστείο, με σκοπό να δώσουμε χαρά και να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές προτού η πανδημία μας κλείσει σπίτια μας. Ο κόσμος περίμενε πώς και πώς για να έρθει το τριήμερο του εθίμου για να διασκεδάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο υπήρξαν και αυτοί οι οποίοι δεν είχαν την ίδια αίσθηση του χιούμορ και αντέδρασαν με τις εικόνες, νομίζοντας ότι παραβιάστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο!

Θυμίζουμε ότι ούτε φέτος πραγματοποιήθηκαν τα Ραγκουτσάρια στην Καστοριά εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα. Τα καστοριανά καρναβάλια αποτελούσαν ένα μοναδικό θέαμα διάρκειας τριών ημερών, ενώ η πόλη θα αντιμετωπίσει μεγάλη απώλεια εσόδων.

ΠΡΟΣ: ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

Αξιότιμοι κύριοι-ες,

Με έκπληξή μας παρακολουθήσαμε ότι στη σημερινή εκπομπή σας (7-1-2022) αναμεταδόσατε βίντεο με τα ραγκουτσάρια της Καστοριάς, μεταφέροντας λανθασμένα στους τηλεθεατές σας ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα αφορούσε το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2022.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το εν λόγω βίντεο που προβάλατε με τίτλο «Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ», αφορά σε λήψεις παλαιότερων εκδηλώσεων που έγιναν προ της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα, από το 2020 που ήταν και η τελευταία χρονιά που πραγματοποιήθηκαν τα καρναβάλια της Καστοριάς. Αυτό αναφέρεται και στο σχόλιο της σελίδας facebook (https://www.facebook.com/ragoutsaria) που προφανώς ήταν η πηγή σας.

Σας παρακαλούμε πολύ να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας για το ρεπορτάζ που προβλήθηκε, το οποίο θεωρούμε ότι είναι δυσφημιστικό για την περιοχή μας και προκάλεσε σύγχυση στον κόσμο που το παρακολούθησε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.









Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ