"


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Καστοριάς και του Νοσοκομείου, με τίτλο «Έκδοση οικοδομικής άδειας και λοιπών αδειοδοτήσεων του γενικού νοσοκομείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής

Ενότητας Καστοριάς και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς για την έκδοση οικοδομικής άδειας και λοιπών αδειοδοτήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, υπέγραψε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργιος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου  Γρηγόριος Χάτσιος.  

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας  Γεώργιος Μαργαρίτης.

Οι υπηρεσίες του θέματος, αφορούν στην παροχή υπηρεσιών-μηχανικού για να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές ενέργειες (απαιτούμενες ενέργειες) για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του κυρίως κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς».


Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

Στις δηλώσεις του o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου, καθώς η ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει στην ριζική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφτηκε τον Μάιο με το Νοσοκομείο για την Ενεργειακή Αναβάθμισή του, και σε  στενή συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε πως έπρεπε να γίνουν άμεσα κάποιες μελέτες. Έτσι, σήμερα υπογράφεται αυτή η πράξη, αναλαμβάνοντας το κόστος η Περιφέρεια, ώστε να επιταχυνθούν γρήγορα οι διαδικασίες εκτέλεσης των εργασιών».

Έπειτα, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία δύο χρόνια για το Γ.Ν. Καστοριάς και τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ανέρχονται σε παρεμβάσεις άνω των 7.000.000 ευρώ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα κάτωθι έργα:

Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, ύψους 2.050.000 €

Εξοπλισμό του Νοσοκομείου με υπερσύχρονα μέσα και μηχανήματα για διάφορες ασθένειες, ύψους 1.568.000€

Υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Εξοπλισμό για τη Νοσηλεία covid-19, ύψους 1.228.000€

Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο Γ.Ν Καστοριάς, ύψους 203.500€,

Έργα που σχετίζονται με την επέκταση με νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσηλεία covid, ύψους 290.000€

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών του Γ.Ν. Καστοριάς, ύψους 155.000€

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, ύψους 205.000€.

Όλα τα παραπάνω έργα σε συνδυασμό με τη μισθοδοσία  του έκτακτου επικουρικού προσωπικού που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, με το ποσό των 5.300.000€, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 93 επικουρικοί γιατροί, κάποιοι και στο Νοσοκομείο της Καστοριάς. Συνολικά, πάνω από 50.000.000 ευρώ έχουν διατεθεί για τον τομέα της υγείας στη Δυτική Μακεδονία και από αυτά, το ποσό περίπου των 7.000.000 ευρώ αφορά δράσεις για την Π.Ε. Καστοριάς.

«Δεν θα διστάσουμε να χρηματοδοτήσουμε τον εξοπλισμό για θέματα υγείας σε όλα τα Νοσοκομεία και σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, ώστε να αναβαθμιστούν στον ύψιστο βαθμό οι υποδομές και υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Έχουμε δεσμευτεί ακόμα να στηρίξουμε με κονδύλια την ανάπτυξη ιατρικής έρευνας, κλινικών μελετών, κ.α. που θα είναι στη διάθεση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη τόνισε πως: «Πρόκειται για μια σημαντική μέρα  για την Π.Ε. Καστοριάς  γιατί  δρομολογούνται μεγάλα έργα για το Νοσοκομείο, το οποίο επιθυμούμε ως Περιφερειακή Αρχή να το στηρίζουμε όσο  περισσότερο  γίνεται,  ώστε  να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες  μας. Αυτό αποτελεί κύριο μέλημά μας».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου  Γρηγόριος Χάτσιος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειαρχες και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. 

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της διαδοχής στη διοίκηση, η οποία έχει επιφέρει αυτά τα αποτελέσματα για την Π.Ε. Καστοριάς.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ