"


Αντίθετη η περιφερειακή αρχή στην άναρχη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων

 


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

και η Αντιπεριφε-ρειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνη Ντιό συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και τους προέδρους των κοινοτήτων Εράτυρας, Γαλατινής, Βλάστης, Σιδερών, Καλαμιάς, Ασβεστόπετρας και Ναμάτων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προβληματισμοί, οι αντιδράσεις, οι λύσεις και τα θέματα που εγείρει στις τοπικές κοινότητες η άναρχη τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και Αιολικών πάρκων, κατόπιν και των ψηφισμάτων και αποφάσεων των κοινοτήτων ενάντια στην τοποθέτηση και εγκατάσταση αυτών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Ευφροσύνη Ντιό τόνισαν με έμφαση την αντίθεσή τους στην άναρχη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, με αδειοδοτήσεις που δίδονται κεντρικά χωρίς καμία χωροταξική και περιβαλλοντική πρόβλεψη.

Η Περιφερειακή Αρχή προτάσσει ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ την ολοκλήρωση ενός ειδικού χωροταξικού πλαισίου, τη θεσμοθέτηση ισχυρών ανταποδοτικών με όρους δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος και την εξασφάλιση της προτεραιότητας των επενδύσεων ΑΠΕ από τοπικούς επενδυτές. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ