"


Κλείνει η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ

Η εφημερίδα «γεννήθηκε» στην κέντρο της μετεμφυλιακής Ελλάδας

Τα οικονομικά προβλήματα βάζουν ταφόπλακα στο παραδοσιακό έντυπο της ανανεωτικής Αριστεράς.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε στο κέντρο της μετεμφυλιακής Ελλάδας, εκείνη την εποχή τα κομματικά πάθη δίχαζαν τη χώρα και οι ιδέες που πρέσβευαν οι κομμουνιστές έψαχναν μέσα έκφρασης. 

Πρώτη κυκλοφορία στις 24 Αυγούστου του 1952 μέχρι και σήμερα 12 Ιανουαρίου 2021

Η ημερήσια εφημερίδα από το 1991 εκφράζει της επίσημες απόψεις του Συνασπισμού (τότε) και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μετέπειτα.

Η Αυγή εκδόθηκε αρχικά ως εβδομαδιαία και αργότερα ως ημερήσια και εκπροσωπούσε την ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά). Κατά την περίοδο 1967 - 1974 η η στρατιωτική χούντα απαγόρευσε την έκδοσή της.

Στις 4 Αυγούστου 1974 το ΚΚΕ Εσωτερικού επανεκδίδει την Αυγή ως κομματικό του όργανο, ενώ στη συνέχεια υποστήριζε κυρίως τις θέσεις του Συνασπισμού.

Σήμερα, εκφράζει το χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει το 40% των μετοχών και το υπόλοιπο 60% είναι σε μικρούς μετόχους, αναγνώστες, εργαζομένους και ψηφοφόρους όπου, κανένας δεν έχει πάνω από 3%.

Πρώτος εκδότης και διευθυντής της Αυγής ήταν ο Βασίλης Ευφραιμίδης, δημοσιογράφος, εκδότης και πολιτικός του ΚΚΕ (1952 – 1956)

Ακολούθησαν ο Κωστής Νικολακάκος ο Νίκος Φίλης ενώ από τις 26 Απριλίου 2018 έως και σήμερα, διευθυντής της εφημερίδας είναι ο Άγγελος Τσέκερης.

«Πίστευα ότι θα έβρισκα 5.000 συνδρομητές στα 60.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» το παράπονο που εκφράζει ο Αγγελος Τσέκερης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα - «Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση της «Αυγής» απλά δεν υπάρχουν» εξηγεί ο διευθυντής Άγγελος Τσέκερης.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ