"


Κατασκευή ιστοσελίδων: Μια διαδικασία επωφελής για όλους

 


Οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων τα ηλεκτρονικά καταστήματα πραγματοποιούν

τις πωλήσεις τους και δηλώνουν την παρουσία τους μέσω του Διαδικτύου αρχικά φάνηκαν κάτι σαν μόδα, σαν μια αχρείαστη υπερβολή, δεδομένης της ισχυρής ακόμη φυσικής παρουσίας των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στα καταστήματα της αγοράς.

Σύντομα, όμως, φάνηκε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Τα eshops έδειξαν ότι ήρθαν για να μείνουν, αφού και τις ανάγκες των πελατών καλύπτουν, και τη στάθμη των προϊόντων τους έχουν κρατήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και έχουν τη δυνατότητα να κρατούν χαμηλά τις τιμές. Επιπροσθέτως, διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία μπορούν να φτάσουν στην πόρτα του καταναλωτή χωρίς αυτός να είναι αναγκασμένος να τρέχει από μαγαζί σε μαγαζί για να βρει αυτό που θέλει. Κι αν ακόμη αυτό που ζητείται από τον πελάτη δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, είναι πολύ η εύκολη η εύρεσή του και εν συνεχεία η αποστολή του στον αγοραστή.

Αυτό που πρέπει να διακρίνει μια καλή, επαγγελματική ιστοσελίδα είναι η ακριβής αντιστοιχία των προϊόντων που παρουσιάζονται με εκείνα που βρίσκονται ή μπορούν να βρεθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις αποθήκες των ηλεκτρονικών καταστημάτων, καθώς και η… ειλικρίνεια στις τιμές, που πρέπει να είναι ίδιες με αυτές που πληρώνουν οι πελάτες κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων. Οποιαδήποτε μεταβολή ή χρέωση (π.χ., για τα μεταφορικά) πρέπει να αναγράφεται εκ των προτέρων, για να μην έρχεται ο πελάτης προ εκπλήξεως την τελευταία στιγμή.

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για ηλεκτρονικό εμπόριο δείχνει να συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Για την ίδια την εταιρεία εξοικονομεί χρήματα, αφού δεν χρειάζεται να μισθώνει ένα ολόκληρο δίκτυο καταστημάτων για τις δραστηριότητές της, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προβάλλει τα προϊόντα της με τον πλέον οικονομικό τρόπο, χωρίς να πληρώνει… χρυσάφι για τον διαφημιστικό χρόνο που θα χρειαζόταν να αγοράσει στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Αντιστοίχως, γλιτώνει και ένα μεγάλο ποσό από αχρείαστες μεταφορές από κατάστημα σε κατάστημα, αφού μετά την αποθήκευση των προϊόντων το μόνο που έχει να σκεφτεί είναι η αποστολή στους αγοραστές.

Οι πελάτες, από την πλευρά τους, βρίσκουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα απλώς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα και δεν έχουν παρά να κάνουν ένα «κλικ» σε ό,τι τους ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας την τραπεζική τους κάρτα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το προϊόν φτάνει στην πόρτα τους και η αγορά έχει ολοκληρωθεί. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, αυτός ο τρόπος αγοράς γνώρισε μεγάλες δόξες και εκτόξευσε τους τζίρους των ηλεκτρονικών καταστημάτων, και μάλιστα δεν δείχνει ότι θα υποχωρήσει μετά το τέλος της πανδημίας. 

Αλλά και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο φαίνεται πως βρήκαν ένα πεδίο επαγγελματικής απασχόλησης που έχει πολλές προοπτικές και όχι μόνο δεν συρρικνώνεται αλλά και θα ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Κατασκευαστές ιστοσελίδων, ειδικοί προώθησης ιστοσελίδων, τεχνικοί υπολογιστών, διαφημιστές, οδηγοί, αποθηκάριοι, ιδιωτικοί ταχυδρόμοι (κούριερ), ειδικοί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς και ασχολούμενοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Tik Tok), αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των μεγάλων εταιρειών του ηλεκτρονικού εμπορίου ή να επανδρώσουν νέες, αφού η τάση δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (strartups) σίγουρα θα γιγαντωθεί την προσεχή περίοδο. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες: AGS - προώθηση ιστοσελίδας 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ