"


Μια ντουζίνα μυθικών ομάδων της Α' Εθνικής που χάθηκαν στον χρόνο: Ποια «λείπει» περισσότερο;


Το sport-fm.gr παρουσιάζει 12 μυθικές ομάδες της Α' Εθνικής,

που χάθηκαν στον χρόνο και σας καλεί να απαντήσετε στο εξαιρετικά δύσκολο ερώτημα: Ποια «λείπει» περισσότερο από το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, έτσι και εδώ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεκάδες λαοφιλείς ομάδες, επαρχιακές και μη, που πρωταγωνιστούσαν κάποτε στη μεγάλη κατηγορία, χάθηκαν από τα… φώτα, κατρακυλώντας μέχρι και στα Τοπικά. Άλλες, δε, διαλύθηκαν εντελώς.

Ομάδες βγαλμένες από μία άλλη εποχή, στα όρια του μύθου πια, που γέμιζαν τα γήπεδά τους, και όχι απλά κοιτούσαν στα μάτια τους «μεγάλους», αλλά έφταναν σε επιτυχίες αδιανόητες, αν σκεφτεί κανείς το σήμερα.

Μπορούσες να δεις μια επαρχιακή ομάδα να κατακτάει το Κύπελλο. Μπορούσες να δεις μια ομάδα από κάποια γειτονιά να καθιερώνεται στην Α' Εθνική ή ακόμη και να βγαίνει στην Ευρώπη. Μπορούσες να δεις κάτι πιο ρομαντικό, πιο αυθεντικό, πιο όμορφο, πιο καθαρό.

Μέσα στις δεκαετίες, όμως, οι ομάδες αυτές εξαφανίστηκαν. Άφησαν πίσω τους, ωστόσο, μερικές υπέροχες ιστορίες και αναμνήσεις, που όσοι τυχεροί τις βίωσαν, τις διηγούνται τώρα στους νεότερους. Εδώ είναι, άλλωστε, που η φράση «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι» ταιριάζει απόλυτα.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ