"


Ακυρώνεται για τρίτη χρονιά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι φέτος γίνεται 57 ετών

Ακυρώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λόγω της πανδημίας το μεγάλο Ξανθιώτικο Καρναβάλι που φέτος γίνεται 57 ετών επιτρέποντας μόνο ορισμένα αποκριάτικα δρώμενα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι φετινές, για μια ακόμη χρονιά διαφορετικές Απόκριες στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθούν με διάφορες εκδηλώσεις από τις 28 Φεβρουαρίου με κορύφωση το τριήμερο 4-5-6 Μαρτίου από πολιτιστικούς συλλόγους είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνουν και κάποιες συναυλίες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ή στο γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Παράλληλα, ο αποκριάτικος διάκοσμος σε σημεία της πόλης, το κάψιμο του Τζάρου και η ρίψη πυροτεχνημάτων είναι από τα επιβεβαιωμένα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων όπως δήλωσε o Χαράλαμπος Κυρκούσης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές Φεβρουαρίου με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν νέες ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού.

Ανησυχία για τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση
Από το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης δεν επιτρέπεται η νυχτερινή και η Κυριακάτικη αποκριάτικη παρέλαση. «Υπάρχει, ωστόσο, ο φόβος να αντικρίσουμε και φέτος εικόνες συνωστισμού στη βραδινή παρέλαση της Ξάνθης χωρίς να έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Πολιτισμού και τον δήμο. Ο καθένας, δηλαδή, φορώντας την αποκριάτικη στολή του να βγει στους δρόμους για να διασκεδάσει. Ακόμη κι αν γίνει αυτό με κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είναι σίγουρη η παρέμβαση των αρχών ώστε να το σταματήσουν», τόνισε ο κ. Κυρκούσης.

100.000 επισκέπτες χάνει η Ξάνθη
Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για την Ξάνθη με το οικονομικό πλήγμα να είναι τεράστιο για την πόλη. Προ κορονοϊού, κάθε χρόνο, επισκέπτονταν την πόλη πάνω από 100.000 πολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως το τριήμερο της Αποκριάς για τη βραδινή και την Κυριακάτικη παρέλαση. Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν, παράλληλα, στην παρέλαση με συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

«Ακόμη και πέρσι που δεν έγινε η παρέλαση είχαμε αρκετό κόσμο στην πόλη με τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να είναι γεμάτα. Ήδη, το ενδιαφέρον των πολιτών για να επισκεφθούν την πόλη το τριήμερο της Αποκριάς είναι έντονο ακόμη και μετά την ακύρωση της παρέλασης. Για συλλόγους, καταστήματα και κατοίκους είναι σημαντικό το καρναβάλι και γι’ αυτό επιθυμία μας είναι να επισκεφθεί ο κόσμος φέτος την Ξάνθη και να απολαύσουν το υπόλοιπο αποκριάτικο κλίμα», εξήγησε ο κ. Κυρκούσης.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ