"


Σταθερό επίπεδο τιμών στην δημοπρασία Δεκεμβρίου της Saga Furs - Στα 11 εκ. ευρώ η αξία των πωλήσεωνΣτην διαδικτυακή δημοπρασία της Saga Furs Δεκεμβρίου συμμετείχαν περίπου 80 αγοραστές. 

Οι κύριες αγοράστριες χώρες των γουνοδερμάτων μινκ, αλεπούς και Finnraccoon ήταν η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ελλάδα και η δυτική βιομηχανία μόδας. Από την άλλη πλευρά, οι αγορές της Κίνας κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Από τα 840.000 μινκ γουνοδέρματα που δημοπρατήθηκαν, πωλήθηκε περισσότερο από το ένα πέμπτο, ενώ συνολικά προσφέρθηκαν 210.000 δέρματα αλεπούς από τα οποία πουλήθηκαν τα μισά. Η προσφορά των 20.000 Finnraccoon πωλήθηκε σε ποσοστό 100%.

Η αξία των πωλήσεων ανήλθε στα 11 εκ. ευρώ (12/2020: 28 εκατομμύρια ευρώ).

«Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Για τους Κινέζους κατασκευαστές, η δημοπρασία του Δεκεμβρίου προσφέρει κανονικά μια ευκαιρία για αγορές αναπλήρωσης πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η οποία ολοκληρώνει την σεζόν λιανικών πωλήσεων. Ωστόσο, επί του παρόντος, το κινεζικό λιανικό εμπόριο υποφέρει από lockdown που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλες χώρες που πραγματοποιούν αγορές για την επόμενη σεζόν, ήδη από αυτή την περίοδο του χρόνου, ήταν ενεργές. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί πώς θα ξεκινήσει η κύρια περίοδος πωλήσεων γουνοδερμάτων. Το αποτέλεσμα δείχνει πόσο εξαρτημένοι είμαστε από την κύρια αγορά της Κίνας», λέει ο Magnus Ljung, Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Furs.

Αναλυτικότερα:

Η διαδικτυακή δημοπρασία Δεκεμβρίου της Saga Furs προσέφερε 460.000 λευκά και καφέ μινκ.

Η τρέχουσα κατάσταση του κορωνοϊού στις κύριες αγορές επηρέασε σαφώς τη ζήτηση των velvet τύπων που προσφέρθηκαν προς πώληση σ’ αυτή την δημοπρασία. Αποφασίστηκε να προστατευθεί η αγορά και να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα τιμών με αυτά της προηγούμενης δημοπρασίας. Ωστόσο, τα κλασικά αρσενικά Brown πουλήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75%.

Η πώληση των Silverblue, Pearl, Palomino και της αποκλειστικής συλλογής BLACKGLAMA μινκ, ακολούθησε το ίδιο μοτίβο όσον αφορά τα ποσοστά πώλησης και τους velvet τύπους. 

Οι κύριες αγοράστριες χώρες ήταν η Τουρκία, η Ελλάδα, άλλες δυτικές αγορές, καθώς και η Νότια Κορέα.

Η προσφερόμενη ποσότητα των 20.000 Finnraccoon πουλήθηκε εξ ολοκλήρου. Οι κύριες αγορές ήταν η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας. Η πώληση των 18.000 Sable εκτροφής, επίσης πήγε πολύ καλά και πουλήθηκε κατά τα 2/3 σε αυξανόμενες τιμές.

Στην διαδικτυακή δημοπρασία προσφέρθηκαν 100.000 γουνοδέρματα blue fox καθώς και αλεπούδες άλλων τύπων.

Οι Blue Fox πωλήθηκαν σχεδόν κατά 40% με σταθερή πολιτική τιμών. Οι Blue Frost και ορισμένοι από τους μεταλλαγμένους τύπους αλεπούς, πωλήθηκαν σε μεγάλα ποσοστά. Το Top Lot των Blue fox αγοράστηκε από τον κύριο Hu Feng της Fur Finland για λογαριασμό της Jincai@Fur, την κα Li Ting.

Οι κύριες αγοράστριες χώρες ήταν η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ελλάδα και η ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας. Η τρέχουσα κατάσταση του COVID στην Κίνα επηρέασε σαφώς τη ζήτηση και τα αποτελέσματα των πωλήσεων.

Η Saga Furs προσέφερε γουνοδέρματα Furmark στην δημοπρασία Δεκεμβρίου

Αρχής γενομένης από την δημοπρασία του Δεκεμβρίου 2021, όλα τα γουνοδέρματα μινκ, αλεπούς και Finnraccoon που θα προσφέρονται στις δημοπρασίες της Saga Furs, θα φέρουν την πιστοποίηση Furmark.

«Το Furmark είναι ένα παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης που περιλαμβάνει πολλά προγράμματα πιστοποίησης. Στο σύστημα Furmark, τα πιο σχετικά προγράμματα πιστοποίησης για την Saga Furs είναι το WelFur και οι πιστοποιήσεις της Βορείου Αμερικής», εξηγεί ο CEO της Saga Furs, Magnus Ljung.

Για τον Ljung, η μεγαλύτερη πρόοδος που συντελείτε με το Furmark είναι ότι πλέον, ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα της γούνας που έπεται της δημοπράτησης, μπορεί να πιστοποιηθεί.

«Πριν δεν υπήρχε ένα ενιαίο πρόγραμμα που να περιελάβανε τα βυρσοδεψεία/βαφεία, ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν οι διαδικασίες τους. Τώρα με τη Furmark, κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας υπόκειται σε πιστοποίηση και αξιολόγηση από επιθεωρήσεις τρίτων.»

Η Saga Furs εγγυάται πιστοποιημένα γουνοδέρματα

Ο ρόλος της Saga Furs στο Furmark είναι να διασφαλίσει ότι τα γουνοδέρματα που προσφέρονται στις δημοπρασίες της είναι πιστοποιημένα. Προχωρώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πιστοποιήσεις για την καλή διαβίωση των ζώων και την παγκόσμια προσφορά της Saga Furs, ο κ. Ljung λέει ότι η Saga Furs μπορεί τώρα να αποδείξει ότι όλα τα γουνοδέρματα βιζόν, αλεπούδων, Finnraccoon και sable είναι 100% πιστοποιημένα από ελέγχους τρίτων.

«Από τη σεζόν 2014/2015, έχουν πιστοποιηθεί μέσω της Πιστοποίησης της Saga και σύμφωνα με τα φινλανδικά πρότυπα, όλα τα προσφερόμενα γουνοδέρματα αλεπούς και Finnraccoon. Το 2019 ενσωματώσαμε το WelFur στο Saga Certification, το οποίο μας επέτρεψε να προσφέρουμε και μινκ lots που ήταν 100% πιστοποιημένα. Τώρα με το Furmark είναι πλήρως πιστοποιημένη και η προσφορά μινκ γουνοδερμάτων μας από την Βόρεια Αμερική. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την πρόοδο της καλής διαβίωσης των ζώων», υπογραμμίζει ο κ. Ljung. 

Ιχνηλασιμότητα για τους καταναλωτές

Το Furmark διαθέτει δυνατότητες ιχνηλασιμότητας για να παρέχει διαφάνεια στους καταναλωτές.

«Για να εγγυηθεί την ευρωστία και τη διαφάνεια ολόκληρης της διαδικασίας Furmark, η Furmark συνδέει τις διάφορες διαδικασίες σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η συνιστώσα ιχνηλασιμότητας περιλαμβάνεται σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και τα δέρματα μπορούν να ιχνηλατηθούν πίσω στη δημοπρασία μας».

Για να μπορούν οι καταναλωτές να δούν ποια προϊόντα βρίσκονται στο σύστημα Furmark, κάθε ένδυμα που φέρει την σήμανση Furmark φέρει έναν μοναδικό κωδικό ετικέτας για την παροχή στοιχείων ιχνηλασιμότητας. Η Saga Furs θα συνεχίσει να προσφέρει ετικέτες και hangtags ως συνήθως. Μόνο το σχέδιο θα αλλάξει ελαφρώς: το λογότυπο WelFur αντικαθίσταται από το λογότυπο Furmark.

«Η διαφάνεια είναι κεντρικής σημασίας για τη Furmark: τα προϊόντα είναι ανιχνεύσιμα, πιστοποιημένα και εγγυημένα ότι πληρούν αναγνωρισμένα πρότυπα. Η Furmark παρέχει ένα απλό, αναγνωρίσιμο σήμα που διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν πιστοποιημένη γούνα με σιγουριά. Αυτός είναι ο λόγος που η Saga Furs επέλεξε να είναι μέρος της», λέει ο Magnus Ljung.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ