"


Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας προς την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Φτάνει πια με τα ψέματά σας

ΠΡΟΣ: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 

– Μια θερμή παράκληση: Φτάνει πια με τα ψέματά σας. Όσο και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, η πραγματικότητα και η αλήθεια πάντα έρχονται στο φως.

 Αξιότιμοι,

ΠΦΠΟ, μαζί με τις ανώνυμες οργανώσεις και τους πολίτες που επικαλείστε, και που εκφράζετε την αντίθεσή σας για τον κλάδο της γουνοποιίας στη χώρα, σας ενημερώνουμε ότι η γνώμη σας δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας ενδιαφέρει διότι είναι ανυπόστατη, γεμάτη ψέματα, που εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα τα οποία δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρουμε. Επιφυλασσόμαστε όμως ότι θα βγουν και αυτά στην επιφάνεια, λίαν συντόμως.

Αυτό που ήδη ξέρετε, αλλά ας σας το υπενθυμίσουμε, ο κλάδος της γουνοποιίας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία. Προτείνετε να βρούμε άλλη εργασία, άγνωστη, και να αφήσουμε ακάλυπτους χιλιάδες εργαζομένους. Λυπούμαστε, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Πέρα από  το οικονομικό σκέλος, όπου ελαφριά την καρδία αδιαφορείτε για χιλιάδες συνανθρώπους σας, δεν σκοπεύουμε  να πετάξουμε, τον πολιτισμό μας, την κληρονομία των προγόνων μας, τη ζωή μας και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε.

Παράλληλα να σας ενημερώσουμε ότι ζούμε και ζείτε σε μια δημοκρατική χώρα, στην οποία ψηφίζονται νομοσχέδια, τα οποία μεταξύ των άλλων δείχνουν εμπράκτως τη στήριξή τους και προς τον κλάδο μας.

Όσον αφορά τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό σας ότι η Ελλάδα είναι η χωματερή της Ευρώπης, λόγια δικά σας, λόγια του αέρα, εμείς θα μιλήσουμε μόνο με στοιχεία και θα σας επισημάνουμε ότι ο κλάδος μας είναι ο πιο πράσινος και ο πιο κυκλικός της ελληνικής Οικονομίας και ο μοναδικός που έχει «ΜΗΔΕΝ» αποτύπωμα άνθρακα.

Για να μην πέσετε εκ νέου σε ατόπημα, και επειδή φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι δεν είστε ενημερωμένοι, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Γεωργίας και Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (9-10 Σεπτεμβρίου 2021)  για τη στρατηγική της Ε.Ε.  “Farm to Fork”, απορρίφθηκαν οι δυο τροπολογίες οι οποίες αφορούσαν τo Ban Farming Fur και κατ’ επέκταση δεν περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο. Με απλά λόγια, απορρίφθηκαν οι τροπολογίες από την συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών  για την απαγόρευση εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην Ευρώπη, διότι ήταν ανυπόστατες.

Εάν και όπως φαίνεται δεν γνωρίζετε και τι εστί οικονομία, θέσεις εργασίας, κυκλική οικονομία, σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι το 2019 ως οι εξαγωγές άγγιξαν τα 400.000 εκ. ευρώ. Διόλου ασήμαντη οικονομική δραστηριότητα, όπως λέτε στην ανακοίνωση που εκδώσατε (sic μια ασήμαντη οικονομική δραστηριότητα, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα), επιβεβαιώνοντάς μας, για ακόμη μια φορά, ότι διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις.

Συμπερασματικά:

Μην ασχολείστε με όσα δεν γνωρίζετε. Φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή να σας ενημερώσουμε.
Μην ασχολείστε, με ζώα που έχετε δει μόνο σε φωτογραφίες. Όποτε θέλετε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση επ’ αυτού. Μια πολιτισμένη συζήτηση -εάν και δεν το συνηθίζετε- ούτως ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες αυτής της χώρας, εφόσον τους ενημερώσουμε και τους καταθέσουμε τα πρακτικά της συζήτησής μας, να αποφασίσουν τι πραγματικά θέλουν.
Φτύστε επιτέλους την καραμέλα της δήθεν οικολογία σας. Εάν θέλετε έναν κόσμο γεμάτο πλαστικό εμείς δεν σας τον χαρίζουμε.

Είναι λοιπόν η στιγμή:

Η  Ελλάδα, η Ευρώπη, ολόκληρος ο κόσμος,  να καταργήσει την πλαστική γούνα.

Η  Ελλάδα, η Ευρώπη, ολόκληρος ο κόσμος,  να καταργήσει την συνθετική  γούνα.

Η  Ελλάδα, η Ευρώπη, ολόκληρος ο κόσμος,  να καταργήσει οτιδήποτε πλαστικό υπάρχει.

Ήρθε η ώρα να επιβραβευτεί το μοναδικό, φυσικό, οικολογικό προϊόν που είναι η γούνα. Να στηριχτεί και να ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω, από την κυβέρνηση και από τους πολίτες.

 Με εκτίμηση,

 Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ