"


Έτος υλοποίησης έργων το 2022 για τον Δήμο Καστοριάς

Οι συνεχείς εντάξεις νέων έργων αυξάνουν για άλλη μία χρονιά τον

Προϋπολογισμό του Δήμου Καστοριάς – Στα 53 εκ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα

Με ένα φιλόδοξο Τεχνικό Πρόγραμμα, που σε προϋπολογισμό ανέρχεται σε 52.884.784 ευρώ, και αφορά σε έργα που ενταχθεί στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και έναν ρεαλιστικό και αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2019 Προϋπολογισμό, αισιόδοξα ατενίζει το 2022 ο Δήμος Καστοριάς. 

Τόσο ο Προϋπολογισμός όσο και το Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, ώστε από την αρχή του νέου έτους να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων,  με τις πρώτες συμβάσεις να υπογράφονται  εντός του Ιανουαρίου 2022 για αυτά που έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

«Οι Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσκλήσεις των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την  προετοιμασία, ωρίμανση, και υποβολή προτάσεων έργων και ήδη το τελευταίο τετράμηνο ξεκίνησαν οι εντάξεις και οι δημοπρατήσεις τους» σημείωσε κατά τη διάρκεια των δύο συνεδριάσεων που έγιναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων, Ντίνος Τσανούσας, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε: «Όπως είχαμε δεσμευτεί, το 2022 είναι θα είναι η χρονιά υλοποίησης έργων. Αυτό αποδεικνύεται από το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και από τον Προϋπολογισμό που ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα αυτά τα έργα που ωρίμασαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, έχουν πλέον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και είναι έτοιμα να περάσουν στη φάση της κατασκευής».

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη όλων των αρμόδιων Διευθύνσεων, καθώς και όλους τους Αντιδημάρχους που εργάστηκαν, ώστε ο Δήμος να είναι έτοιμος, παρά τα πολύ στενά χρονοδιαγράμματα, να εντάξει τα έργα αυτά.

Σε ό,τι αφορά στον Προϋπολογισμό, μεγάλο μέρος του οποίου είναι και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εντός του 2022, με την ένταξη και άλλων προτάσεων που έχουν υποβληθεί, θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας σε διπλάσιο νούμερο σε σχέση με το 2019.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ