"


Δήμος Άργους Ορεστικού: Bανδαλισμοί σε σχολεία

Ελάχιστα 24ωρα αφότου ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της εξωτερικής θερμομόνωσης

στα κτίρια του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού (στο πλαίσιο της ενεργειακής τους αναβάθμισης), αντικρίζουμε τις συγκεκριμένες εικόνες βανδαλισμού. Ανενόχλητοι και πάλι οι γνωστοί – άγνωστοι φρόντισαν να αφήσουν… το στίγμα τους, μετά από ολονύκτια συνάντηση στον αύλειο χώρο του σχολείου και κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα δεκάδες σπασμένα μπουκάλια που βρέθηκαν στον χώρο.  Αναρωτιόμαστε πόσες φορές ακόμη θα πρέπει να ανεχτούμε τη φθορά της δημοτικής περιουσίας. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν μιλούσαμε για τις καταστροφές στα μονωτικά υλικά και πάλι αυτών των σχολείων…

Αναρωτιόμαστε πόσες φορές ακόμη θα επιτραπούν τα ολονύκτια πάρτι στον συγκεκριμένο αύλειο σχολικό χώρο. Άραγε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκειά του ή την επόμενη μέρα που προσέρχονται οι μαθητές και αντικρίζουν σπασμένα μπουκάλια και αποτσίγαρα…;

Αναρωτιόμαστε εάν εκτός της αναβάθμισης, ο Δήμος Άργους Ορεστικού οφείλει να μεριμνήσει και για τον έλεγχο αυτών των χώρων, εκτός κι αν οι κάμερες παντού, τύπου «Μεγάλου Αδερφού», είναι η απάντηση.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν μοχθήσει για να εκσυγχρονιστούν τα σχολεία μας, τεράστια ποσά έχουν δαπανηθεί κι όμως χρειάζονται ελάχιστοι ανεγκέφαλοι για να μας προσβάλλουν όλους: δημότες, φορείς, αρχές.

Να σημειώσουμε ότι η θερμομόνωση είναι έτοιμος, έγχρωμος ακρυλικός σοβάς, στον οποίο δύσκολα επιτυγχάνεται εκ των υστέρων, πλήρως ομοιόμορφη αποκατάσταση.

Επιτέλους και η υπομονή έχει τα όριά της.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ