"


Κοζάνη: Σειρά επαφών του Πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς – Διαμαρτυρία σωματείων

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

αλλά και παραγωγικών φορέων της περιοχής είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εξαγγελιών που αναμένεται να κάνει για το σχέδιο της μεταβίβασης της περιοχής από το λιγνίτη στην πράσινη ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στη ΖΕΠ, που βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας, όπου και τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αλλά και οι υπουργοί βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος τον ενημέρωσε τόσο για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή όσο και για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την απολιγνιτοποίηση. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα και στις προοπτικές που υπάρχουν, καθώς η Περιφερειακή αρχή προσδοκά μέσω και τις πρότασης που έχει κάνει για την παραγωγή “πράσινου” υδρογόνου, με την επωνυμία “λευκός δράκος”, να ανατρέψει τη φθίνουσα οικονομική κατάσταση μετά και το κλείσιμο των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρύτανη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη από τον οποίον ζήτησε την ουσιαστική συμβολή του Πανεπιστημίου για την μετάβαση της περιοχής από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια.

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εταιρειών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ζήτησε τις προτάσεις ώστε αυτές να επεξεργαστούν για να βοηθηθούν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Διαμαρτυρία σωματείων

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ του αστυνομίας και των διαδηλωτών οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απολιγνιτοποίηση και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη.

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν 3 χιλ. από το κτήριο της Περιφέρειας όπου αφίχθη ο Πρωθυπουργός και δεν μπόρεσαν να τον προσεγγίσουν και να του επιδώσουν σχετικό ψήφισμα, των συνδικαλιστικών σωματείων ενέργειας, Εργατικών Κέντρων καθώς και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Τα επεισόδια δημιουργηθηκαν μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ με τους συγκεντρωμένους που επιχείρησαν 2 φορές να σπάσουν το μπλόκο και απωθήθηκαν με ρίψη χημικών. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων υπογράμμισαν πως μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατέληξε δυστυχώς σε επεισόδια, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή μέτρα.

Υπό βροχή οι διαδηλωτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου με συνθήματα και πανό διατράνωσαν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα κάνοντας λόγο για μνημόσυνο που γίνεται στην περιοχή από τις αρνητικές συνέπειες που ήδη καταγράφονται στην τοπική οικονομία και απασχόληση. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ανακοίνωσαν την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προκειμένου να μείνει όρθια η κοινωνία της περιοχής.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ