"


ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ :Έντονος προβληματισμός για την ανέλπιστη ήττα της Καστοριάς

 


Μια ήττα και μια εμφάνιση που θα πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί υπέστη

στο Κλειστό Γυμναστήριο του 11ου Δημοτικού Ευόσμου ο Α.Σ. Καστοριάς από την τοπική Ακαδημία ΔΕΚΑ. 

Το «βαρύ» 85-58 υπέρ των γηπεδούχων πιστοποιεί το άσχημο της εμφανίσεως της ομάδος μας και την ανάγκη ανασύνταξης για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. 

𝚻𝚶... 𝚳𝚨𝚼𝚸𝚶 𝚱𝚶𝚼𝚻𝚰 𝚻𝚮𝚺 𝚮𝚻𝚻𝚨𝚺

▪️Τα άσχημα πρώτα δεκάλεπτα κάθε ημιχρόνου σε άμυνα και επίθεση με επιμέρους σκορ 24-14 και 21-11 αντίστοιχα, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Θεσσαλονικιών δίνοντας τους τεράστια ψυχολογία και «αέρα» διαφοράς 10 πόντων στο 1ο δεκάλεπτο (24-14) και 19 στο 3ο (67-48), ενώ παράλληλα «φόρτωσαν» το Καστοριανό συγκρότημα με έξτρα πίεση και άγχος του να κυνηγάει το σκορ. 

▪️Οι «γουναράδες» παρότι στη 2η περίοδο έδειξαν «σφυγμό» κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού (23 πόντοι) τούτο δεν αρκούσε, καθώς η άμυνα συνέχιζε να είναι αναιμική δεχόμενη 22. 

▪️Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο:

Α' 24-14 | Β' 22-23 | Γ' 21-11 | Δ' 18-10

▪️Εν κατακλείδι όταν δέχεσαι κατά μέσο όρο 21 πόντους ανά δεκάλεπτο και παράλληλα πετυχαίνεις 15 είναι δεδομένο πως δύσκολα θα μπορούσε ο Α.Σ. Καστοριάς να διεκδικήσει κάτι από αυτό το παιχνίδι, κόντρα μάλιστα σε μια ομάδα που ήταν πληθωρική στην επίθεση βρίσκοντας πόντους από σχεδόν το σύνολο των αθλητών της που πάτησαν το παρκέ.

𝚶 𝚱𝚶𝚸𝚼𝚽𝚨𝚰𝚶𝚺

Ο 25χρονος 1.98 μ. πάουερ φόργουορντ Εμίρ Χότζα με 25 πόντους και 3 τρίποντα ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου για το Καστοριανό σύνολο, δείχνοντας τις προθέσεις του για μια εξαιρετική, σε ατομικό επίπεδο, σεζόν. 

𝚶𝚰 𝚺𝚱𝚶𝚸𝚬𝚸𝚺

Το σκοράρισμα του ματς ήταν υπόθεση δύο «πύργων», του Εμίρ Χότζα για τον Α.Σ. Καστοριάς και του 16χρονου Αλέξανδρου Σαμοντούροβ για την Ακαδημία ΔΕΚΑ, ενός καλαθοσφαιριστή που παρά το μεγάλο ύψος του (2.08) λειτουργεί με μεγάλη ευκαιρία και έως γκαρντ διαθέτοντας καλό σουτ, εξαιρετική πάσα, ευκινησία, καλό χειρισμό μπάλας, ενώ το απίστευτο άνοιγμα των χεριών του είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Λογικό λοιπόν με όλα τα παραπάνω να ενδιαφέρεται για την αφεντιά του ο Ολυμπιακός! 

𝚻𝚶 «𝚷𝚸𝛀𝚻𝚶𝚺𝚬𝚲𝚰𝚫𝚶» 𝚻𝚶𝚼 𝚳𝚨𝚻𝚺

"ΕΝΑΣ ΧΟΤΖΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ «ΑΝΟΙΞΗ»..."

«Βαριά ήττα του Α.Σ. Καστοριάς με κακή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση από τη νεανική και ενθουσιώδη ομάδα της Ακαδημίας ΔΕΚΑ»

𝚮 𝚬𝚷𝚶𝚳𝚬𝚴𝚮 𝚳𝚬𝚸𝚨

Σε ένα ματς που τίποτα δεν πήγε καλά ο Α.Σ. Καστοριάς καλείται να κοιτάξει μπροστά και στο επερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης» κόντρα στους Γαλάζιους. Μια «σύγκρουση» που όσο πρώιμο κι αν ακούγεται αποκτά μορφή «τελικού» αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία του προγράμματος που ακολουθεί με «μάχες» απέναντι σε ομάδες εκ των φαβορί του πρωταθλήματος (Ναύαρχος Βότσης, Αετοί Βέροιας).

𝚻𝚶 𝚽𝚼𝚲𝚲𝚶 𝚨𝚪𝛀𝚴𝚶𝚺

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ - Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 85-58

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 46-37, 67-48, 85-58

Α.Σ. Καστοριάς (Καραταγλίδης): Χότζα 25 (3), Μπέγος 7 (1), Παπαμαργαρίτης 8 (2), Βλάχος 7, Τερσενίδης 6 (1), Καλαϊτζίδης, Δημητρόπουλος, Ξάνθης, Κορομπίλιας, Παντελίδης, Παπαδημητρίου 5 (1).

𝚮 𝚪𝚴𝛀𝚳𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚺𝚻𝚶𝚸𝚨

Πέραν του κλισέ πως «οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις», η ομάδα μας θα έπρεπε να ήταν υποψιασμένη καθώς απέναντί της είχε ένα σύνολο που παρά το νεαρό της ηλικίας του διέθετε παραστάσεις από την κατηγορία και αθλητές που μέχρι προ ενός μηνός περίπου είχαν έντονη και επιτυχής αγωνιστική παρουσία σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων (παίδων - εφήβων). Πάραυτα η κακή αμυντική μας παρουσία και η χαμηλή παραγωγικότητα μοιραία έφερε τη βαριά ήττα.


Kastoras Basketball 





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ