"


«Πράσινο φως» από τον Στέλιο Πέτσα στον Δήμαρχο Καστοριάς για την ένταξη έργων στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Η πορεία των έργων που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Καστοριάς

για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», αποτέλεσαν την ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, και του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δημάρχου στην Αθήνα, όπου έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις σε υπουργεία για θέματα ανάπτυξης του Δήμου.

Η συζήτηση ήταν καθόλα εποικοδομητική, καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε για την ένταξη του συνόλου των έργων που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Καστοριάς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία σε προϋπολογισμό ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η πρώτη ένταξη έργου στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» θα γίνει άμεσα και θα αφορά σε ένα μεγάλο έργο που έρχεται να απαντήσει σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο, μάλιστα, θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Υπουργός σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Δήμο Καστοριάς εντός του Νοεμβρίου.

«Από εδώ και στο εξής βλέπουμε την προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου τα δύο προηγούμενα χρόνια να παίρνει σάρκα και οστά. Ήδη έχουμε δημοπρατήσει οκτώ έργα με χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα, τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ, μετά από την επαφή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών είμαστε αισιόδοξοι ότι γρήγορα θα δημοπρατηθούν και θα ξεκινήσουν και τα μεγάλα έργα του «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πέτσα, ο κ. Κορεντσίδης.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για να προωθήσει την επίλυση σειράς θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Καστοριάς.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ