"


SAGA FURS : Μεγάλα ποσοστά πωλήσεων και νέα αύξηση τιμών στην τελευταία δημοπρασία της περιόδου

Συνολικά, περισσότεροι από 100 ενεργοί πλειοδότες συμμετείχαν

στην διαδικτυακή δημοπρασία Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9-16 Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν και η τελευταία της σεζόν για την Saga Furs. 

Μετά από την σημαντική αύξηση των τιμών στα μινκ κατά τη διάρκεια αυτής της δημοπρατικής περιόδου, η εταιρεία ως ηγέτης της αγοράς επέλεξε να προστατεύσει το επίπεδο των τιμών για να την σταθεροποιήσει. 

Για το λόγο αυτό, τα ποσοστά πωλήσεων των lowgrades και breeders ήταν μεγαλύτερα από ό, τι των κανονικών ποιοτήτων. Τα 2,5 εκ. μινκ γουνοδέρματα που προσφέρθηκαν πωλήθηκαν σε ποσοστό 70% και οι τιμές διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περσινή δημοπρασία.

Η αξία των γουνοδερμάτων που δημοπρατήθηκαν στην δημοπρασία του Σεπτεμβρίου ανήλθε στα 59 εκ. ευρώ (9/2020: 72 εκ. ευρώ). Η αξία της μεσιτείας αυτής της σεζόν ανήλθε στα 392 εκ. ευρώ (για την προηγούμενη σεζόν 157 εκ. ευρώ). Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, η εταιρεία πούλησε 8,2 εκ. (2019/2020: 7,4 εκ.) γουνοδέρματα μινκ και 1,6 εκ.(2019/2020: 0,5 εκ.) γουνοδέρματα αλεπούς και Finnraccoon. 

Ένας σημαντικός αριθμός μινκ γουνοδερμάτων που προσφέρθηκαν προς πώληση μεταφέρθηκαν για το επόμενο οικονομικό έτος. Ως αποτέλεσμα, η εκτροφή των μινκ επιστρέφει στην κερδοφορία, ενώ και η κερδοφορία της εκτροφής αλεπούς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Αυτή η δημοπρασία ολοκληρώνει μια επιτυχημένη περίοδο πωλήσεων κατά τη διάρκεια της οποίας η παραγωγή των μινκ επέστρεψε και πάλι σε κερδοφόρα επίπεδα. Για τους παραγωγούς αλεπούς, η κατάσταση δεν είναι ακόμη καλή, αν και στο τέλος της σεζόν έχει ήδη επιτευχθεί ένα κερδοφόρο επίπεδο. Η βελτίωση αντικατοπτρίζεται επίσης στο γεγονός ότι η αξία της μεσιτείας των πωλήσεων είναι πλέον υψηλότερη από τα προ-πανδημίας επίπεδα», λέει ο κ. Magnus Ljung, Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Furs.

Οι Blue Frost fox πωλήθηκαν σε ποσοστό 100%

Η δημοπρασία ξεκίνησε με την προσφορά 248.000 κανονικής ποιότητας γουνοδερμάτων Blue Fox, εκ των οποίων πουλήθηκε το 35%. Η Κίνα παρέμεινε η κυρίαρχη αγοράστρια χώρα, με υποστήριξη από άλλες αγορές, κυρίως στα μικρότερα μεγέθη των οποίων το ποσοστό πώλησης ανήλθε στο 70%.

Η Saga Furs αποφάσισε να προστατεύσει την αγορά και να διατηρήσει τα επίπεδα των τιμών σταθερά με τα επίπεδα της προηγούμενης δημοπρασίας της.

Το Top Lot των Blue fox αγοράστηκε από τη Fur Finland για τον κ. LIU Tingle από την Tongxiang City Chengqin Fur.

Η προσφορά αποτελείτο από 75.000 Blue fox, 50.000 Blue Shadow fox και 50.000 Blue Frost fox, στην πλειοψηφία τους lowgrades και breeders.

Τα Blue fox lowgrades πωλήθηκαν σε ποσοστό 74% μέσα σε ένα καλό κλίμα ανταγωνισμού για ορισμένα τμήματα, με αποτέλεσμα τη συνολική πώληση του 46% για τις Blue fox κατά τις δύο πρώτες ημέρες. Η Κίνα παρέμεινε η κυρίαρχη αγορά με καλή υποστήριξη από την Τουρκία που δημιούργησε ανταγωνισμό.

Οι πωλήσεις της Blue Shadow fox ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο με αυτές της Blue fox: υψηλά ποσοστά πωλήσεων σε lowgrades και breeders και μικρότερα στα γουνοδέρματα κανονικής ποιότητας. Υπήρχε έντονος ανταγωνισμός στα lowgrades της Blue fox και Shadow fox. Ως αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις τα lowgrades είχαν υψηλότερες τιμές από αυτές των κανονικών γουνοδερμάτων του ίδιου μεγέθους.

Οι Blue Frost fox πωλήθηκαν σχεδόν σε ποσοστό 100% σε αυξημένες τιμές και κάτω από καλό ανταγωνισμό. Οι τιμές των Blue Frost fox ξεπέρασαν τις τιμές των Blue fox.

H Saga Furs προστάτευσε το επίπεδο τιμών των γουνοδερμάτων αλεπούς 

Στην διαδικτυακή δημοπρασία αλεπούς της Saga Furs, προσφέρθηκαν συνολικά 580.000 γουνοδέρματα Fox και Finnraccoon και πωλήθηκαν τα περισσότερα από τα μισά.

«Η πανδημία δεν έχει ακόμη χαλαρώσει, οπότε το εμπόριο γουνοδερμάτων και γουναρικών στο σύνολό του, ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς στις βασικές αγορές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία αποφάσισε να προστατεύσει το επίπεδο των τιμών, ειδικά δεδομένου ότι είχε μείνει απούλητο μόνο ένας μικρός αριθμός γουνοδερμάτων κανονικής ποιότητας», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Furs,κ. Magnus Ljung.

Η προσφορά των Blue fox και Blue Shadow fox κανονικής ποιότητας, πωλήθηκε στο ένα τρίτο της ποσότητας και σε σταθερό επίπεδο τιμών σε σύγκριση με την δημοπρασία του Ιουνίου, ενώ τα lowgrade πωλήθηκαν κατά 80%. Η Blue Frost Fox πωλήθηκε σε ποσοστό 100% και σε αυξημένες τιμές.

Η διαδικτυακή δημοπρασία της Saga Furs fox ολοκληρώθηκε με την προσφορά 30.000 Silver fox, και 37.000 γουνοδερμάτων Finnraccoon. Κύριες αγοράστριες χώρες ήταν η Κίνα, η Τουρκία και η Ρωσία.

Τα Arctic Marble Frost και τα Fawn Light ανήλθαν σε καλά ποσοστά πωλήσεων, ωστόσο η Silver fox καθώς και οι αλεπούδες μετάλλαξης κάλυψαν επιλεκτική ζήτηση.

Τα Finnraccoon πωλήθηκαν σε ποσοστό 84% και σε σταθερές τιμές. Τα White Finnraccoon πουλήθηκαν σε ποσοστό 100% και με αυξανόμενες τιμές.

Συνολικά, η πώληση αλεπούδων και Finnraccoon ολοκληρώθηκε με εκκαθάριση άνω του 50% των ποσοτήτων και σταθερές τιμές.

Αυξημένη ζήτηση για lowgrades και breeders

Η διαδικτυακή προσφορά των mink ξεκίνησε με την προσφορά 493.000 αρσενικών Brown και Mahogany. Η προσφορά αποτελείτο κυρίως από lowgrades και breeders που πωλήθηκαν σε ποσοστό 100%. Η περιορισμένη ποσότητα γουνοδερμάτων κανονικής ποιότητας που προσφέρθηκαν συνάντησε αντίσταση, με αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή συλλογή να πωληθεί ε σε ποσοστό 85% και η συλλογή της Βόρειας Αμερικής κατά 56%. Η κύρια αγοράστρια χώρα ήταν η Κίνα με κάποια υποστήριξη από άλλες αγορές.

Συγκρίνοντας τα φετινά αποτελέσματα με την ίδια προσφορά τον Σεπτέμβριο του 2020, μπορούμε να δούμε καθαρά την επίδραση της ανακτημένης εμπιστοσύνης στην αγορά καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η δημοπράτηση της προσφοράς που αποτελούνταν κυρίως από breeders και lowgrades των 375.000 θηλυκών Brown, Mahogany, Black και Pastel mink καθώς και της Βορειοαμερικάνικης συλλογής η οποία περιελάμβανε και τα Pastel και μια περιορισμένη συλλογή BLACKGLAMA mink, πωλήθηκε σε ποσοστό σχεδόν 100%. Κύρια αγοράστρια ήταν και πάλι η Κίνα, με υποστήριξη από την Ελλάδα και άλλες αγορές.

Η προσφορά των 525.000 White, Pearl και Palomino mink από ευρωπαϊκές και Βορειοαμερικάνικες συλλογές, κυρίως lowgrades και breeders, είχε καλά ποσοστά πωλήσεων, ενώ προσφέρθηκε μια μικρή ποσότητα από δέρματα κανονικής ποιότητας τα οποία συνάντησαν αντίσταση. Κύρια αγοράστρια χώρα υπήρξε και πάλι η Κίνα

Η προσφορά 450.000 Silverblue και Sapphire, καθώς και βορειοαμερικανικών μινκ μετάλλαξης είχε μεγάλα ποσοστά πώλησης στα lowgrades. Τα κανονικής ποιότητας πουλήθηκαν επιλεκτικά. Το συνολικό ποσοστό πωλήσεων των Silverblue ήταν πάνω από 50%. 

Τα Silver Cross είχαν υψηλά ποσοστά πωλήσεων, ενώ η ζήτηση για άλλους τύπους ήταν επιλεκτική.

Η επόμενη δημοπρασία, πρώτη της νέας περιόδου θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ