"


Τρία σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 Τρία σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

- Επίσκεψη του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση συνοδευόμενου από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης.

- Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για θέματα αποζημιώσεων των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας.

- Υπογραφή του καταστατικού της ενεργειακής κοινότητας των ΤΟΕΒ Δυτικής Μακεδονίας. Η πρώτη στην Ελλάδα. 


 Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ κ. Κωστής Μουσουρούλης καθώς και οι βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και κ. Γιώργος Αμανατίδης.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τους Δημάρχους των ενεργειακών δήμων και τους αντιπεριφερειάρχες για την προσπάθεια τόνωσης της Περιφέρειάς μας μέσω του υπό συζήτηση νέου θεσμικού πλαισίου και χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο αναπτυξιακός νόμος, ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις και ο νόμος για το ΣΔΑΜ. Για τη στήριξη των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με ειδικές διατάξεις για τη Δυτική Μακεδονία. 

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε για τις τελευταίες πληρωμές και αποφάσεις του Οργανισμού για την κάλυψη των σημαντικών ζημιών της φωτεινής χρονιάς, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την ΠΕ Καστοριάς.

Η υπογραφή του καταστατικού της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στην Ελλάδα, αυτής των ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας, έγινε παρουσία όλων των παραπάνω εκπροσώπων της Πολιτείας μας, από τους Προέδρους των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας μας. Στόχος η βελτιστοποίηση λειτουργίας των ΤΟΕΒ προς όφελος των αγροτών, της αγροτικής οικονομίας και του περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας.

Δυτική_Μακεδονία αλλάζει πρόσωπο μέρα με τη μέρα!





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ