"


Κορονοϊός - Τεστ διάγνωσης : Πλαφόν 10 ευρώ στην τιμή τους - Όσα αναφέρει το ΦΕΚ

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι σε ιδιωτικά κέντρα, τα rapid και τα PCR test.

Ο ρυθμός εμβολιασμού έχει μειωθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και τα νέα μέτρα αποτελούν μοχλό πίεσης της κυβέρνησης, ώστε να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Οι ανεμβολίαστοι που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, ώστε να προσέλθουν στην εργασία τους. 

Σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει το ανώτατο όριο τιμών για το rapid και το PCR τεστ.

Δείτε τη προβλέπονται για την τιμή χρέωσης:

α) Για το rapid test, τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10,00 ευρώ.

β) Για το PCR, τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40,00 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20,00 ευρώ.

Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

Αυστηρά πρόστιμα

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στις περιπτώσεις του rapid και του PCR test επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με όσα ορίζονται στην περίπτωση του τιμοκαταλόγου, επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ