"


Πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο διαιτητών – παρατηρητών από την ΕΠΣ Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

 

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται λόγω COVID-19, πραγματοποιήθηκε ,

την Δευτέρα 13-09  η πρώτη συγκέντρωση των διαιτητών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καστοριάς ,εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Σαββατοκύριακου.

Από την πλευρά της Εκτελεστικής επιτροπής ο πρόεδρος της Ένωσης αφού τους  καλωσόρισε τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική και διαιτητική χρονιά ,υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές και ανέφερε πως πιστεύει και ελπίζει να διεξαχθούν φέτος κανονικά και χωρίς προβλήματα όλοι οι αγώνες. 

Για το πρωτόκολλο που ισχύει για τον αθλητισμό με βάση τα σημερινά δεδομένα κάθε σωματείο θα ορίζει έναν ΥΠΕΎΘΥΝΟ COVID-19, ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει κατάσταση των ποδοσφαιριστών στην οποία θα δηλώνεται για τον κάθε έναν  τα σχετικά πιστοποιητικά (εμβολίου, νόσησης,, PCR τέστ, rapid rest). 

Έγινε εκτενής αναφορά για την στελέχωση του σώματος της διαιτησίας με  νέα σχολή  που βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής υποψηφίων, έως και την Δευτέρα  04 Οκτωβρίου 2021, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα μέσα του Οκτώβρη και προέτρεψε όλους να ενημερώσουν γνωστούς και φίλους να την παρακολουθήσουν  καθώς η διαιτησία έχει μεγάλη προοπτική και μπορεί να εξελιχθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες όσοι αξίζουν.

Επανέλαβε για ακόμα μια φορά για τον σεβασμό που θα πρέπει να δείχνουν όλοι οι διαιτητές στους ανθρώπους που τρέχουν τις εξελίξεις των ομάδων και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.  Προέτρεψε να παρακολουθούν τα μαθήματα κάθε Δευτέρα καθώς και όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να βελτιώνονται για να ελαττώνονται τα λάθη τους, αν και ανέφερε ότι λάθη πάντα γίνονται και θα γίνονται ένθεν και ένθεν, αφού και το ανθρώπινο λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού. Εκεί που εστίασε περισσότερα ήταν πως όλους εμάς στην ένωση μας ενδιαφέρει να απονέμεται από εσάς ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΊΑ (δεν αναφέρομε στην νομική δικαιοσύνη αλλά στην ηθική), σε όλα τα παιχνίδια  σας και τα αποτελέσματα των αγώνων να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης, δόθηκαν οδηγίες για τις φετινές αλλαγές και τροποποιήσεις του κανονισμού αγώνων ποδοσφαίρου, το υγειονομικό πρωτόκολλο που είναι σε ισχύ για τον αθλητισμό και τους διαιτητές, καθώς και γενικές οδηγίες όπως και κατευθύνσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο .

Στο τελευταίο στάδιο της ενημέρωσης ακολούθησαν οι γραπτές εξετάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές.

Την εκπαίδευση πραγματοποιήσαν ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας κ. Σίμος Σπύρου, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης των  διαιτητών κ. Γρηγόρης Ρόντσης και το μέλος Θανάσης Κάκκος.


Τι προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα 13/09 για τους αθλούμενους 

 Τι ισχύει στον αθλητισμό για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού…

Νέα μέτρα για την ασφάλεια των αθλούμενων από τον κορωνοϊό ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καθώς επαναλειτουργούν ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για προπονήσεις και αγώνες από αθλητές σωματείων, στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, που ανήκουν στο χαμηλό, χαμηλό-μεσαίο, μεσαίο, αλλά και υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αθλούμενοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό, υποχρεούνται σε διεξαγωγή PCR ή rapid test τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ η ανωτέρω υποχρέωση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου υφίσταται και για τους προπονητές σωματείων. Σημειώνεται πως από τον προληπτικό έλεγχο, για αγώνες ή προπονήσεις, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά τη νόσηση.


Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αθλητές και προπονητές σωματείων που είναι εμβολιασμένοι και έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή άλλα συμπτώματα συμβατά με κορωνοϊό COVID- 19 ή που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, θα πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο.

Παράλλη΄λα, προβλέπεται η λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών σε σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων, ενώ η χρήση αποδυτηρίων για αθλητές και αθλούμενους επιτρέπεται με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Ένα (1) άτομο ανά 15 τ.μ.

Χρήση του πενήντα τοις εκατό (50%) της δυναμικότητας των καταιονιστήρων (ντους)

Τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Με παρουσία θεατών οι αγώνες σε ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, επιτρέπεται, άλλωστε, η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως ογδόντα τοις εκατό (80%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές,

Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως εξήντα τοις εκατό (60%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως ογδόντα τοις εκατό (80%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές,

Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: Πληρότητα έως εξήντα τοις εκατό (60%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως πέντε (5%) του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους. Οι ανήλικοι δώδεκα (12) ετών και άνω προσκομίζουν PCR test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς την παρουσία θεατών, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τριακόσια (300) άτομα, ομάδες εκκίνησης ανά πενήντα (50) άτομα, με ηλεκτρονικές εγγραφές των συμμετεχόντων, με υποχρεωτικό rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή PCR εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών για ενήλικες συμμετέχοντες ή self-test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης αποκλειστικά για ανήλικους συμμετέχοντες και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή άλλων αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με ηλεκτρονικές εγγραφές αυτών και με συμμετοχή ποσοστού συμμετεχόντων έως ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο και ποσοστού έως πέντε τοις εκατό (5%) για μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες με υποχρεωτικό PCR test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο ανωτέρω ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) περιλαμβάνονται και οι ανήλικοι μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες, οι οποίοι προσέρχονται με αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσιτεσσάρων (24) ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ