"


Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο μαζί με τον προπονητή του Τζιάνι Ποστιλιόνε υποδέχτηκε, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος. Μαζί τους βρισκόταν το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο Καστοριανός Κώστας Παπαγιάννης και οι πρόεδροι των τοπικών ναυτικών ομίλων, ο Παναγιώτης Μητρούδης του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και ο Ναούμ Μπούσης του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου «οι Αργοναύτες». Ο Στέφανος Ντούσκος είναι πρωταθλητής κωπηλασίας από τα Γιάννενα, που στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο σκιφ ανδρών, και έγινε ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες συνοδευόμενο, μάλιστα, με Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τόσο τον χρυσό ολυμπιονίκη όσο και τον προπονητή του, αναγνωρίζοντας την τεράστια επιτυχία τους για την χώρα μας και το άθλημα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την συστηματική και σκληρή δουλειά  που απαιτεί μια τέτοια επιτυχία. «Ο Στέφανος είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και  τον πρωταθλητισμό, καθώς με την επιτυχία του αποδεικνύει περίτρανα πως όταν μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, οι κόποι και οι  προσπάθειες ανταμείβονται», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Σαββόπουλος.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου για την φιλοξενία που του πρόσφερε η Καστοριά, καθώς για πολλά χρόνια πραγματοποιούσε τις προπονήσεις του στη λίμνη Ορεστιάδα, ενώ ο προπονητής του σημείωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική «νίκη», που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά από μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, στο συγκεκριμένο άθλημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο εντατικό πρόγραμμα άσκησης και στην τεχνική που ακολούθησαν  μαζί με τον αθλητή, η οποία οδήγησε  τελικά σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Στη συνέχεια ο χρυσός ολυμπιονίκης με την αποστολή που τον συνόδευε επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς (ΔΗΝΑΚ), όπου είδαν από κοντά  και συνομίλησαν με τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Εφήβων-Νεανίδων που προπονούνται στην πόλη μας  αυτή τη χρονική περίοδο και προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα διεξαχθεί 11 έως 15 Αυγούστου 2021  στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ