"


ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ : Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος υλοποιεί ενεργειακά προγράμματα, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Πάνω από 900.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση  των σχολικών κτηρίων του Δήμου Νεστορίου

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης των 4 σχολικών μονάδων του Δήμου Νεστορίου με συνολικό προϋπολογισμό 906.500 ευρώ. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν τα έργα :

1. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Νεστορίου (143.000 ευρώ)

2. Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου - Λυκείου Νεστορίου (468.000 ευρώ)

3. Ενεργειακή αναβάθμιση Νηπιαγωγείου Νεστορίου (98.500 ευρώ)

4. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Διποταμίας (197.000 ευρώ)

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και φυσικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή στη μείωση του ενεργειακού κόστους. 

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, περιλαμβάνονται θερμομονώσεις στην τοιχοποιία και στις στέγες, αλλαγή κουφωμάτων, αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά στέγης. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Νεστορίου υποβάλλει το διάστημα αυτό, άλλες 4 προτάσεις για ισάριθμες ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτιρίων.  

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εντάξεις, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Νεστορίου υλοποιεί ενεργειακά προγράμματα και αξιοποιεί χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και τη μείωση του ενεργειακού κόστους, όπως είχαμε δεσμευτεί προγραμματικά. Το ενεργειακό μας πρόγραμμα κινείται σε 3 επίπεδα :

" Στην ενεργειακή αναβάθμιση 8 κτιρίων (σχολικές μονάδες και δημοτικά καταστήματα).

" Στον οδοφωτισμό, με την αλλαγή λαμπτήρων με μικρή ενεργειακή κατανάλωση.

" Στη συμμετοχή μας στην ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας, ώστε με το σύστημα Νet Metering, να μειωθεί σημαντικά το κόστος που χρεώνει ο Δήμος για τις ενεργειακές καταναλώσεις", δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιοπουλος. 
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ