"


Πολιτική Προστασία Δήμου Καστοριάς: έκκληση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καστοριάς καλεί, εκ νέου τους δημότες

που είναι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων και βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών, οικοδομικών υλικών, ξυλείας, κλπ. που βρίσκονται μέσα σε αυτά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και να προστατευτεί το περιβάλλον. Ταυτόχρονα ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες που ανταποκρίθηκαν. https://www.kastoria.gov.gr/anakoinosi-proeidopoiisi-gia-apopsiloseis-kai-katharismous-oikopedon-pros-apofygi-proklisis-pyrkagias/

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ισχύουν (από 1ης Μαΐου έως 31ης Οκτωβρίου) και εφαρμόζονται κυρώσεις και πρόστιμα, σύμφωνα με τις σχετικές Διατάξεις και Νομοθεσία. 

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ και στην περιοχή μας τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών. https://www.kastoria.gov.gr/gnostopoiisi-ektakton-metron-gia-tin-antimetopisi-tou-kindynou-pyrkagion/

Ο Δήμος Καστοριάς, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα, με αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων Αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, με συνεχείς δράσεις καθαριότητας, καθαρισμού δεκάδων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων και πρόγραμμα επιτήρησης, συνεργαζόμενος άριστα με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, αλλά και οι προγνώσεις για νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες μέρες καθιστούν την αυξημένη προσοχή όλων.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ