"


Mεγάλη επιτυχία του προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Καστοριάς


.

Εντάσσονται 28 νέες  προτάσεις  από την  Β’  πρόσκλησης εκδήλωσης

ενδιαφέροντος  προϋπολογισμού  4.455.855.41 ευρώ

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξασφαλίζονται τα αναγκαία επιπλέον κονδύλια για την ένταξη όλων των επενδυτικών σχεδίων της  Β’ προκήρυξης του τοπικού προγράμματος Leader της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ .

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο προϋπολογισμός του τοπικού  μας προγράμματος  ανέρχεται στο ποσό  των 9.427.881  ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Leader θα υλοποιηθούν  17  έργα   δημόσιου χαρακτήρα προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ  και  42   ιδιωτικές επενδύσεις   προϋπολογισμού  8.320.855  ευρώ.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος Leader, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κα Καλλιόπη Κυριακίδου, είναι σημαντικό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία. H ANAΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΕ ΟΤΑ συνεχίζει την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες της εφαρμογής του γρήγορα και αποτελεσματικά. Η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει αυτό το ενδιαφέρον έμπρακτα. Ήδη με το να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή 2ης προκήρυξης, γεγονός που μόνο δύο Αναπτυξιακές στην Ελλάδα έβγαλαν. Επιπλέον, ενίσχυσε τη 2η προκήρυξη με 600.000€ και τώρα ύστερα από αίτηση μας με την έγκριση υπερδέσμευσης από το Υπουργείο είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλύψουμε όλες τις προκρινόμενες αιτήσεις.

Τα  νέα επενδυτικά σχέδια  αφορούν  σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

 Επενδύσεις  στον τομέα του  τουρισμού   για  δημιουργία και εκσυγχρονισμό  τουριστικών εγκαταστάσεων, στον τομέα της μεταποίησης  για  δημιουργία και εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, επίσης ,  επενδυτικά σχέδια στις βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου,  μαρμάρου παραγωγής, τροφίμων, επεξεργασίας δερμάτων κλπ 

Αυξημένο είναι  και το ενδιαφέρον  σε επενδύσεις  παροχής υπηρεσιών που αφορούν σε  υπηρεσίες  εκπαίδευσης και κατάρτισης, υγείας,  χημικών αναλύσεων, κλπ

Εντάχθηκαν και δυο καινοτόμα σχέδια συνεργασίας  μεταξύ επιχειρήσεων.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ