"


Επαφές Αγροτικού Συλλόγου ΜΑΚΕΔΝΟΣ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριά

Συνάντηση είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνός με τον αντιπεριφερειάρχη

της ΠΕ Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν το πρόγραμμα διαχείρισης της λίμνης το οποίο έχει εγκριθεί από το 2016 και είχε χρόνο εκτέλεσης έως και 5 έτη για κάποιες επιλέξιμες δαπάνες, πρόκειται για ένα πολύ καλό σχεδιασμό με πραγματική διαβούλευση από αρμόδιους φορείς όπου συμπεριλήφθηκαν πολύ καλές προτάσεις και πήρανε έγκριση για υλοποίηση. Δυστυχώς μόνο μια πρόταση πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και αυτήν είναι το μηχάνημα για τον καθαρισμό των καλαμώνων, ο υπόλοιπος σχεδιασμός πήγε «στράφι» αφού ο φορέας διαχείρισης της λίμνης καταργήθηκε αλλά και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν εκτέλεσε ενώ είχε χρόνο τουλάχιστον 2 έτη. 

Ο σύλλογ;oς μας εστίασε στον καθαρισμό καλαμώνων στα χωριά Μαυροχώρι και Πολυκάρπη, στην μελέτη αρδευτικού από Τοιχιό  έως Μαυροχώρι και Βασιλειάδα, στην εκπόνηση πιλοτικού σχεδίου γεωργίας ακριβείας και στον εκσυγχρονισμό των σταθμών πλύσης των βυτίων ψεκασμού. Οι προτάσεις τους συλλόγου μας ήταν να δοθεί η δυνατότητα στον σύλλογο μας να συμμετέχει στην εκπόνηση των παραπάνω ώστε να δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη στην πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαντολογικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική διαδικασία στην γεωργική παραγωγή. Θα βοηθήσει επίσης τους αλιείς της περιοχής παρέχοντας τους gps ώστε να μην ξανά χαθεί κανένας μέσα στην ομίχλη. 

Ο αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι η μελέτη βοσκοϊκανότητας ώστε να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν κτηνοτροφικές μονάδες για βουβάλια στην περιοχή προχωράει κανονικά και σύντομα θα έχει τελειώσει. Επίσης ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις μας και σύντομα ο Αγροτικός Σύλλογος θα καταθέσει νέες προτάσεις για εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου γεωργίας ακρίβειας καθώς επίσης και εκσυγχρονισμό σταθμών πλύσης βυτιοφόρων.Με εκτίμηση 

Το ΔΣ του Α.Σ. Μακεδνος


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ