"


Αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 18.00, εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Κτηνοτρόφους στην Βλάστη, με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες - Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, που αφορά την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας της Περιφέρειας.  

Το σεμινάριο αφορά  κτηνοτρόφους αλλά και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν μελλοντικά με τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Η εκδήλωση που είναι ελεύθερη για το κοινό θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης στη Βλάστη Κοζάνης, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στις 18:00.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  έργου COMPLETE - Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Αλβανία και στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος. Για το έργο αυτό και τη σημασία του θα μιλήσει η Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα αυτό θα διαμορφωθεί ως εξής:

📍   Μαστίτιδα και προβλήματα που προκαλεί

Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

📍   «Happy Goats» Μια διαδικτυακή εφαρμογή υποστήριξης αποφάσεων για τη βιώσιμη εκτροφή μικρών μηρυκαστικών 

Δρ Σωτηρία Βουράκη, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ

📍  Τάσεις- προκλήσεις-ευκαιρίες για τις εκτροφές μικρών μηρυκαστικών, Καθηγητής Γεώργιος Αρσένος,  Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ

📍  Η σημασία της διατήρησης και της ανάδειξης της ξεχωριστής γενετικής ταυτότητας των αυτόχθονων φυλών για την Ελληνική κτηνοτροφία, Επ. Καθηγητής Ιωάννης Γιάντσης, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του  Covid-19

Το έργο Competitive livestock entrepreneurship and health protection for sustainable rural economic development (COMPLETE) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Interreg IPA Cross-Border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ