"


Δήμος Καστοριάς : Ενεργειακές αναβαθμίσεις στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Την ένταξη δύο σημαντικών έργων Ενεργειακής Αναβάθμισης

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Πρόκειται για έργα στον τομές της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα :

«Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου - 2ου Λυκείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ,  όπου περιλαμβάνονται εργασίες θωράκισης του κτιριακού κελύφους με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάστασης του συγκροτήματος Λέβητα – Καυστήρα με νέας τεχνολογίας συμπύκνωσης πετρελαίου με μείωσης της ισχύος αυτού, αντικατάστασης του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, αντικατάστασης του συνόλου των υαλοπινάκων στα υφιστάμενα κουφώματα αλουμινίου με τριπλούς υαλοπίνακες, χαμηλής εκπομπής.
«Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Καστοριάς», προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, όπου περιλαμβάνονται εργασίες θωράκισης του κτιριακού κελύφους με εξωτερική θερμομόνωση, αντικατάστασης του συνόλου των κουφωμάτων του κτιρίου με νέα πολυθαλαμικά, πλήρους αντικατάστασης του δισωλήνιου συστήματος θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου από σύστημα αυτόνομων μονάδων κλιματισμού για ψύξη/θέρμανση του αγωνιστικού χώρου, κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, αντικατάστασης του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, εργασίες αποκαταστάσεων, επαύξηση ισχύος ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται ότι οι υποβολές των προτάσεων έγιναν από τη σημερινή δημοτική αρχή τον περασμένο Απρίλιο, ενώ εντός των ημερών  αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δημοπρατήσεις των έργων.

Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Καστοριάς υλοποιεί πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή,  δήλωσε ότι “η πολλή και καλή δουλειά που γίνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς, σε άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, φέρνει αυτά τα αποτελέσματα και αυτά τα έργα με σκοπό να δώσουν ώθηση και δυναμική στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα εξοικονόμηση πόρων, προστασία του περιβάλλοντος και ακόμη καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες στη νεολαία του τόπου μας, μαθητές και αθλητές”.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ