"


Στην επιφάνεια η μετατροπή του δρόμου Δισπηλιού – Καστοριάς

Ένα πάγιο αίτημα κατοίκων του νομού Καστοριάς, πρέπει επιτέλους να ικανοποιηθεί,

κάτι που θα δώσει  ουσιαστικές λύσεις , τόσο στην εικόνα εισόδου της πόλης, όσο και στην οδική ασφάλεια

Στην επιφάνεια έρχεται και πάλι το καυτό θέμα του οδικού άξονα Δισπηλιού – Καστοριάς, μια υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους του νομού Καστοριάς, αφού η ισχύουσα νομοθεσία έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα και θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς  να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την… ιστορία.

Όπως είναι γνωστό ο συγκεκριμένος οδικός άξονας ανήκει  εδώ και δεκαετίες στην αρμοδιότητα της ΔΕΚΕ Κοζάνης, κάτι που θα πρέπει πλέον να καταργηθεί και να περάσει στα χέρια της ΠΕ Καστοριάς, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση, έτσι ώστε να δρομολογήσει τις περαιτέρω ενέργειες - με την συγκατάθεση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας – περί μετατροπής του καθεστώτος του οδικού άξονα.

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού Καστοριάς επικεντρώνεται στην μετατροπή του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από τριτεύων εθνικό δίκτυο που είναι σήμερα σε πρωτεύων επαρχιακό δίκτυο, έτσι ώστε να λύσει ουσιαστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του sentranews.gr  για το θέμα της μετατροπής του οδικού άξονα Δισπηλιού-Καστοριάς, έχουν αποσταλεί αιτήματα για περαιτέρω προώθηση προς την ΠΕ Καστοριάς, από θεσμικούς φορείς. 



Ωστόσο ενήμερη για την υπόθεση είναι και ΠΕ Καστοριάς και η  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, η οποίες  σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχουν εκφραστεί θετικά, ενώ έχουν γίνει και ανάλογες ενημερωτικές  ενέργειες προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την συγκεκριμένη υπόθεση, το οποίο θεωρεί δίκαιο το αίτημα και αναμένει πλέον επίσημα, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» και να ξεκινήσει τις διαδικασίες της υλοποίησης. 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ