"


Ολυμπία Τελιγιορίδου: "Οριστικοποίηση για την προσαυξημένη αποζημίωση κατά 20% στα μήλα Καστοριάς για τις περσινές χαλαζοπτώσεις"

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σε πολύ καλό κλίμα, ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τη Βουλευτή Καστοριάς και Αν. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Η κα. Τελιγιορίδου επισκέφθηκε τον κ. Λυκουρέντζο στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και επανάφερε, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, το ζήτημα για την προσαυξημένη αποζημίωση κατά 20%, των ΠΓΕ μήλων Καστοριάς λόγω των σφοδρών χαλαζοπτώσεων το 2020, όπως είχαν συζητήσει στις  27 Απριλίου στην Κοζάνη.Πιο συγκεκριμένα η βουλευτής τόνισε πως σύμφωνα με τον  κανονισμό (ΕΕ) 1151/ 21-11-2012 τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα εντάσσονται στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο και δίνεται η δυνατότητα προσαυξημένης αποζημίωσης κατά 20% για τα μήλα Καστοριάς που προσδιορίστηκαν ως ΠΓΕ στο φύλλο C67/78EL της επίσημης εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ο κ. Λυκουρέντζος επανέλαβε πως αναγνωρίζει  το δίκαιο του αιτήματος της κ.Τελιγιορίδου και δεσμεύτηκε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες με τις υπηρεσίες και το ΔΣ του ΕΛΓΑ ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα. 

Η κ. Τελιγιορίδου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την θετική ανταπόκρισή του.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ