"


Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Γενική Προξένου των ΗΠΑ Elizabeth K. Lee στον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Καστοριάς

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφτηκε

η  Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονική Elizabeth K. Lee.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών και  γνωριμίας της κα. Lee με την περιοχή, τονίστηκε η διαχρονικά πολύ καλή συνεργασία των δύο χωρών, έγινε αναφορά σε θέματα της οικονομίας και της τρέχουσας επικαιρότητας, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων των δύο πλευρών.

Ο κ. Σαββόπουλος υποδέχτηκε και καλωσόρισε  την Γενική Πρόξενο στην είσοδο του Διοικητηρίου μαζί με την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου.  Στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο, όπου ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν την περιοχή, καθώς επίσης και  για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, το υδάτινο στοιχείο, η εξαγωγή προϊόντων κ.α., η σωστή αξιοποίηση των οποίων μπορούν να γίνουν προς όφελος των δύο χωρών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη και στο Δήμαρχο Καστοριάς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπενθυμίστηκε για μία ακόμη φορά η πολύ καλή και διαχρονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ιδιαίτερα της Καστοριάς λόγω της Γουνοποιίας και των απόδημων συμπολιτών μας, με την επισήμανση ότι πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες και περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση και ισχυροποίηση των σχέσεων αυτών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ενημέρωσε την κ. Πρόξενο για το Δήμο Καστοριάς, επικεντρώνοντας στα θέματα της τοπικής οικονομίας, και τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού, αναφέροντας όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Καστοριάς.

Από την πλευρά της, η γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντός της για τη Βόρειο Ελλάδα, εκδήλωσε τη διάθεση και την προθυμία της να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, μέσα από μία αποδοτική συνεργασία, όπου κυρίαρχο λόγο θα έχουν τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και η τεχνολογία.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Καστοριάς και η γενική Πρόξενος των ΗΠΑ αντάλλαξαν αναμνηστικές εκδόσεις από τις πανέμορφες περιοχές της Καστοριάς και της Καλιφόρνιας.

   






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ