"


Συνάντηση με τις εθελοντικές οργανώσεις στην Π.Ε. Καστοριάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Δημήτρη Σαββόπουλου σύσκεψη με τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι εντεταγμένες στο  μητρώο Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τη στήριξη της δράσης του πυροσβεστικού σώματος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Σαββόπουλος αφού καλωσόρισε τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας την καθοριστική συνεισφορά τους στις περιπολίες και στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε ο καθορισμός περιπολίων και η επάνδρωση του Πυροφυλακίου στο ύψωμα "Σπυριδάκη" καθώς και  τοποθέτηση ατόμων στο ύψωμα "Αγιος Αθανάσιος",  σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδίδει μηνιαία η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο. Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση ομάδων πυρασφάλειας από κάθε εθελοντική οργάνωση για επιχειρησιακή δράση σε πρώτο χρόνο που θα δρα υποστηρικτικά και θα συνδράμει σε κατάσβεση και επιτήρηση δασικής πυρκαγιάς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Καστοριάς, ο Πρόεδρος του "Συλλόγου  Αιμοδοτών Πολιτισμού και Περιβάλλοντος,  "η Μελωδία της Καρδιάς"("Σ.Α.Π.Π."), οι Πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, εκπρόσωπος του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών   (Ε.Τ.Α.Κ) Καστοριάς, εκπρόσωπος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς καθώς και εκπρόσωπος της Θηροφυλακής.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ