"


Ολυμπία Τελιγιορίδου : Άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει τις επιχειρήσεις της ΠΕ Καστοριάς με την ενίσχυση των 3000 ευρώ

 


Αρνητική απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 5-3-2021 με θέμα «Εκτός η Π.Ε. Καστοριάς από το πρόγραμμα ρευστότητας επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για Κοζάνη και Δυτική Αττική».

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση έθεσα το θέμα για τον άδικο αποκλεισμό των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καστοριάς από την ενίσχυση με 3000 ευρώ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αποφασίστηκε να δοθεί από το Πρόγραμμα ρευστότητας ΕΣΠΑ. 

Παρόλο που οι επιχειρήσεις σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο και Μεσοποταμία έχουν πληγεί από τα πιο σκληρά lock down από το πρώτο κύμα της πανδημίας ο υφυπουργός κ. Τσακίρης απάντησε:

«η δράση περιορίζεται στις εν λόγω επιχειρήσεις (δηλαδή σε Κοζάνη, Δυτική Αττική, δήμο Καλυμνίων, τοπική κοινότητα Κέλλης Φλώρινας και τοπική κοινότητα Θεσπιέων Βοιωτίας) και δεν καταλαμβάνει τομείς δραστηριότητας για τους οποίους δεν υπήρξε, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διαφοροποίηση όρων λειτουργίας, στις συγκεκριμένες περιοχές σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια».

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους 7 μήνες lock down και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή μας και δεν την στηρίζει όπως στηρίζει άλλες περιοχές.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ