"


Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών-των


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καστοριάς

  με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και ικανοποίηση, απευθύνει τα συγχαρητήρια της, στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας για το ήθος, την εργατικότητα, την αφοσίωση στο καθήκον, την δύναμη ψυχής και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα τώρα, στην περίοδο της πανδημίας, το έργο των Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, καταξιώνει στη συνείδηση όλων μας, τον σημαντικότατο ρόλο και την προσφορά τους.

Βρίσκονται κοντά μας, για όλους αδιακρίτως, για κάθε ανάγκη, μέρα και νύχτα, Σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές. 

Είναι έτοιμοι για οτιδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή ώστε να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την δική τους.

Καλούνται να αντιδράσουν ταχύτατα στα επείγοντα περιστατικά, στην κλινική επιδείνωση, στα απρόβλεπτα σενάρια που υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο, να επιδεικνύουν ψυχραιμία υπό συνθήκες πίεσης, να απαντούν σε συνεχείς ερωτήσεις, να χρησιμοποιούν τα καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητας τους για να κάνουν τον ασθενή και συνάνθρωπο να αισθάνεται καλύτερα.

Συμπάσχουν στο πόνο αλλά βιώνουν μαζί μας την χαρά και το γέλιο όταν ένας ασθενής αναρρώνει και επανέρχεται στην καθημερινότητα του.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους είναι όταν βλέπουν τον ασθενή να χαμογελάει και να τους ευχαριστεί. 

Ας μην ξεχνάμε ποτέ να τους χαρίζουμε αυτή την ανταμοιβή.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα  όλων των πολιτών, εκφράζω σε όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, ένα θερμό ευχαριστώ και τους εύχομαι υγεία, ευημερία και προκοπή.


Ο ΔΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΤΣΙΟΣ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ