"


Ολλανδία: Η ομοσπονδία θα επιτρέπει τη νέα σεζόν σε γυναίκες να αγωνιστούν σε αντρικές ομάδες

Η Ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) προχώρησε σε μία πρωτοποριακή

απόφαση,αφού ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να παίξουν σε αντρικές ομάδες Α’ κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα από την επόμενη σεζόν.

Το μικτό ποδόσφαιρο λαμβάνει χώρα ήδη στην Ολλανδία από το 1986, με κορίτσια και αγόρια να μπορούν να παίζουν στην ίδια ομάδα μέχρι και την ηλικία των 12 ετών. Αυτό εν συνεχεία επεκτάθηκε και στις ομάδες νέων Α’ κατηγορίας το 1996.

Τώρα, όμως, πάρθηκε μια ιστορική απόφαση αφού δόθηκε το πράσινο φως στις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες να ενταχθούν στις ομάδες ανδρών στο υψηλότερο επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της χώρας (Α’ κατηγορία).

Σχετικά με την απόφαση η KNVB ανέφερε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ολλανδία αλλά και σε όλο τον κόσμο». Μέχρι τώρα, οι μικτές ομάδες υπήρξαν μόνο μια επιλογή σε ομάδες νέων και ενηλίκων χαμηλότερων κατηγοριών για τις γυναίκες.

«Με βάση πρόσφατες έρευνές μας, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να «κολλήσουμε» σε ομάδες μόνο ανδρών και αναζητούμε ισότητα και ποικιλομορφία», δήλωσε ο διευθυντής ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Γιαν Ντιρκ Φαν Ντερ Ζεε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να προσφέρουμε σε κορίτσια και γυναίκες μια θέση στο ποδοσφαιρικό τοπίο με βάση τις ικανότητές τους και τις δικές τους φιλοδοξίες».





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ