"


Στο Δήμο Νεστορίου η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου

Το Δήμο Νεστορίου επισκέφθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού

στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο,  παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και συνεργατών, τέθηκαν επί τάπητος διάφορα θέματα, που ακουμπούν στον ακριτικό δήμο.


Φράγματα, αρδευτικά, υδροηλεκτρικά, οδοποιία, ζητήματα προσβασιμότητας σε κτηνοτροφικές μονάδες, αντιπλημμυρικά, έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. 

Η κ. Αντωνίου, ως Βουλευτής ακόμη, είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση πολλών θεμάτων ενώ στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας, που υπάρχει με τον Δήμαρχο Νεστορίου, από τη θέση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προώθηση θεμάτων, αποδεικνύοντας στην πράξη τη στήριξη της Κυβέρνησης σε ζητήματα, που απασχόλησαν και απασχολούν το Δήμο.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αντωνίου εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών για διάφορα έργα, κατοχύρωσε θέσεις εργασίας σε κοινωφελή προγράμματα του Δήμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αποδέχθηκε πολλά από τα αιτήματα, που του έθεσε ο Δήμαρχος στην κατ’ιδίαν συνάντηση, που είχαν στην Αθήνα. 


Ο κ. Γκοσλιόπουλος ευχαρίστησε την κ. Αντωνίου για το ενδιαφέρον που δείχνει και την έμπρακτη στήριξή της, σε μία περιοχή που γνωρίζει καλά τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές της. 

Στην πορεία, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Δήμαρχο και τον εργολάβο, βρέθηκαν στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Νεστόριο – Χιονάτο – Διποταμία.

Το έργο θα βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό τον δρόμο, που ενώνει τα δύο μεγάλα χωριά του δήμου, Νεστόριο και Διποταμία. Θα βοηθήσει τις μετακινήσεις των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων. Θα κάνει τις μετακινήσεις γρηγορότερες και ασφαλείς ενώ θα δημιουργήσει περαιτέρω προϋποθέσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας και την πρόοδο του τόπου.Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Ο Δήμος Νεστορίου, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, έχει πολλές δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης. Μέλημα της Κυβέρνησής μας είναι η φροντίδα των ακριτικών περιοχών. Όραμα υπάρχει, σχέδιο υπάρχει, όπως και προγραμματισμός. Σε συνεργασία πάντα με την αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας όλα τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, προωθούμε έργα και δράσεις, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Και συνεχίζουμε...»


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ