"


23 εκ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο Δήμο Καστοριάς.

“Περνάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά”

Την κατάθεση πλήρως ολοκληρωμένων φακέλων, σε όλες τις σχετικές Προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», πραγματοποίησε ο Δήμος Καστοριάς, υποβάλλοντας, μέσα στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά πλαφόν, προτάσεις για έργα ύψους 23.000.000€ 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μεγάλα αναπτυξιακά έργα, σε όλο το Δήμο Καστοριάς, με δράσεις που αφορούν συντηρήσεις δημοτικών αθλητικών χώρων, βελτιώσεις υποδομών δικτύων ύδρευσης, ψηφιακή σύγκληση και ηλεκτροκίνηση, αναπλάσεις πλατειών, αγροτική οδοποιία, εκσυγχρονισμό του ΔΗΝΑΚ, μελέτη και ανέγερση Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Έργων, Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Ντίνο Τσανούσα, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συζητώντας εκτενώς το σχετικό διαδικαστικό πλαίσιο. 

“Όλο το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ παραγωγικό, σύμφωνα πάντοτε με τον αρχικό μας σχεδιασμό”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σημειώνοντας ότι “ο Δήμος Καστοριάς, με έργα ουσίας και πνοής, περνάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά”. 

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019, στην έναρξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, η απορροφητικότητα του Δήμου Καστοριάς σε έργα ήταν στο 6% και η ετοιμότητα σε επίπεδο μελετών σχεδόν μηδενική. Σήμερα, έχουμε 98% στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Προγράμματα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας και 100% στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι η δικαίωση μίας καθημερινής και διαρκούς υπερπροσπάθειας και αποτελεσματικής δουλειάς όλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιακών παραγόντων, τους οποίους οφείλω να συγχαρώ και δημόσια, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς. 

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γιάννης Κορεντσίδης και κάνοντας λόγο για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε για μία ακόμη φορά ότι “αυτή η δημοτική αρχή, παρά τα τεράστια προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα της θητείας της, με μία αναπάντεχη και πρωτοφανή  πανδημία, τις παρενέργειες της οποίας βιώνουμε εδώ και 15 μήνες, κατόρθωσε να σταθεί όρθια και δυνατή, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα όλα τα εμπόδια, ενώ παράλληλα δούλεψε σκληρά εξασφαλίζοντας την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών Προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς όφελος των πολιτών και της περιοχής μας”. 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ